Συνάντηση εργασίας της  ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου  με την Ένωση  Ξενοδόχων Ρόδου

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλος Μπακίρης, συνοδευόμενος από στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε, είχε χθες συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Αντώνη Καμπουράκη.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου για κύκλο συναντήσεων  με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νομού μας.

 Η αρχή έγινε με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων της Ρόδου,  για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσίας. Ο τουρισμός έχοντας κρίσιμη και καθοριστική σημασία για την Ελληνική οικονομία στο σύνολό της αλλά και για την τοπική ανάπτυξη, συμπεριλαμβάνεται στις στρατηγικές προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ. 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική της υπερφορολόγησης γονατίζει τον τουρισμό, ο οποίος είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να σταθεί όρθιος. Η εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό στα νησιά μας κατά 225% -από το 4% στο 13% στη διαμονή- αφήνει δυστυχώς μεγάλα και σοβαρά πλήγματα στα έσοδα του κλάδου, στο τέλος της φετινής σεζόν. Η κυβερνητική πολιτική για τον τουρισμό έχει αποτύχει πλήρως όπως και σε όλα τα άλλα κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον του τόπου μας.

Αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η οριζόντια στήριξη του τουρισμού ώστε να βρει και πάλι τον αναπτυξιακό του βηματισμό και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, εισοδήματα, ευκαιρίες για την τοπική οικονομία και έσοδα για το κράτος. Με άλλη αντίληψη και με άλλη πολιτική, που θα τιμούν  στο ακέραιο τη δέσμευση του Προέδρου μας και αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων».