Οριστικό: Οι παράνομοι μετανάστες παραμένουν μόνιμα στα 5 νησιά με “hot spot”

Οριστικό: Οι παράνομοι μετανάστες  παραμένουν μόνιμα στα 5 νησιά με “hot spot”

Οριστικό: Οι παράνομοι μετανάστες παραμένουν μόνιμα στα 5 νησιά με “hot spot”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1714 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Μηνάς Ν. Χατζημιχαήλ*

Μόνο οργή και απέραντη θλίψη μπορεί να προκαλέσει στον καθένα μας η επιβεβαίωση όσων ο κάθε νοήμονας νησιώτης φοβόταν από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης, ότι οι παράνομοι (στην πλειοψηφία τους) μετανάστες που έρχονται στα νησιά μας θα παραμείνουν εδώ!!

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο απομάκρυνσής τους! Και όχι μόνο δεν θα αναχωρούν από τα νησιά μας προς την Ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και όσοι καταφθάνουν σε άλλα νησιά (Ρόδος, Κάλυμνος, Ικαρία κλπ.) μεταφέρονται άμεσα στα 5 νησιά με «ΗΟΤ SPOT». Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή εντολή!
Η Κως, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος, μετατρέπονται σε «off shore» αποθήκες ψυχών, σε πλωτές φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου «Αλκατράζ», σε επικίνδυνους θύλακες ισλαμικού στοιχείου!!

Δεν μπορώ καν να φανταστώ με τι είδους ανταλλάγματα αυτή η καταστροφική κυβέρνηση ξεπούλησε υπό τις εντολές της Ευρώπης και με την αγαστή συνεργασία ύποπτων Μ.Κ.Ο. και ντόπιων ηλίθιων ή …….. προδοτών, πέντε από τα ωραιότερα ακριτικά νησιά μας;

Το ύπουλο σχέδιο ένταξης των παράνομων μεταναστών (Πακιστανών, Αφγανών, κλπ) στις τοπικές κοινωνίες υλοποιείται αργά και σταθερά, είναι όμως τέτοιος ο ζήλος τους και η πίεση χρόνου, ώστε μοιραία πέφτουν σε σφάλματα και αντιφάσεις, που αποκαλύπτουν τα υποχθόνια σχέδια τους!
Σε προχθεσινή επίσημη σύσκεψη που συγκάλεσε στην Αθήνα ο Διοικητής του Ε.ΚΕ.Π.Υ. με την συμμετοχή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Καλογήρου (ο κ. Χατζημάρκος πού ήταν άραγε) , της Υποδιοικητού της 2ης Υ.Π.Ε., δύο εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας (ο ένας είναι σύμβουλος του Υφυπουργού Υγείας κ. Πολάκη), τεσσάρων εκπροσώπων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και προσκεκλημένους τους εκπροσώπους των ιατρικών συλλόγων των 5 νησιών με « HOT SPOT», ανακοινώθηκαν τα εξής:

Δεν υπάρχουν κονδύλια για την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών στα νησιά μας!!! Από τα 24.200.000 Ευρώ που στέλνει το «Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΑΜΙF)» και το «Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF)» για αυτό τον σκοπό, με δικαιούχο το Υπουργείο Υγείας και φορέα υλοποίησης το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν προβλέπεται ούτε δεκάρα για τα νησιά, όλα τα χρήματα θα πάνε για τις δομές της ηπειρωτικής Ελλάδος!

Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε Ευρώ από την Ευρωπαϊκή βοήθεια για τα νησιά που υποφέρουν από το μεταναστευτικό ενώ, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση, υπάρχει άφθονο χρήμα για βελτίωση και επέκταση των «HOT SPOT» στα 5 νησιά και για δημιουργία νέων, αν χρειαστεί!!
Ζητήθηκε λοιπόν από τους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων των 5 νησιών να προσφέρουν εθελοντική εργασία στα «HOT SPOT» ενώ τα φάρμακα και τα υλικά θα δίνονται από τα ήδη ελλειμματικά νοσοκομεία των νησιών, στερώντας τα ουσιαστικά από τους νησιώτες.

Και ενώ περίφημος κ. Μουζάλας δηλώνει «οι μετανάστες θα έχουν πλέον δικαίωμα παιδείας, εργασίας, στέγασης και υγείας», έρχεται στην Κω ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κ. Καραγιάννης στα τέλη Σεπτεμβρίου, ζητώντας συνάντηση από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στο 1ο Γυμνάσιο, για να μας καθησυχάσει και να καταγράψει αντιδράσεις στην πιθανότητα ένταξης των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία της Κω, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα τέτοια πιθανότητα για τα σχολεία του Νότιου Αιγαίου. Δεν πέρασαν 2-3 εβδομάδες από αυτή την συνάντηση και ανακοινώθηκε ότι 3 σχολεία της Κω θα φιλοξενήσουν αυτά τα παιδιά (ανεμβολίαστα), και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες σε πρωινή ζώνη. Ζούμε στην εποχή του απόλυτου εμπαιγμού και ψεύδους από την κυβέρνηση!!

Ήδη έχουν ενοικιαστεί από ΜΚΟ, αρκετά μικρά ξενοδοχεία όπου φιλοξενούν όσους «δηλώσουν» ανήλικοι, ενώ βλέπουμε πλέον να ενοικιάζονται σπίτια και διαμερίσματα μέσα στην πόλη όπου δίνονται κυρίως σε οικογένειες Αφγανών.

Με αυτές της συνθήκες η Κως, η Λέρος και τα άλλα τρία νησιά με «ΗΟΤ SPOT» μετατρέπονται σε ωρολογιακές βιολογικές βόμβες. Αυτή την στιγμή το «HOT SPOT» της Κω, δυναμικότητας 800 ατόμων, φιλοξενεί διπλάσιο νούμερο παράνομων μεταναστών, κυρίως Πακιστανών και Αφγανών και έχει ήδη επεκταθεί αρκετά από το αρχικό του μέγεθος.

Οι παράνομοι μετανάστες δεν είναι έγκλειστοι, και όχι μόνο έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν από το στρατόπεδο αλλά τους παρέχονται από ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί, δωρεάν ναυλωμένα λεωφορεία να τους μεταφέρουν με τακτικά δρομολόγια στο κέντρο της πόλης όπου τριγυρνούν άσκοπα κατά ομάδες 3-10 ατόμων, επαιτούν φαγητό ή χρήματα, κοιμούνται μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και τα πάρκα, ζητούν εργασία κλπ.

Τα χωριά (κυρίως το Πυλί) και οι οικισμοί πλησίον του “HOT SPOT” υποφέρουν, τα πάρκα και οι κοινόχρηστοι χώροι (παιδικές χαρές, αυλές εκκλησιών, πλατείες) βρίσκονται συνεχώς υπό κατάληψη, οι άνθρωποι μόλις σκοτεινιάσει κλείνονται στα σπίτια τους, ενώ οι κλοπές και το πλιάτσικο στις γεωργικές σοδειές είναι καθημερινό φαινόμενο……. και όλα αυτά στον 3ο τουριστικό προορισμό της Ελλάδος!! Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό!!

Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο: ήρθαν για να μείνουν!

Πού είναι εξαφανισμένοι οι πολιτικοί των νησιών μας; Οι ηγέτες, κύριοι, φαίνονται στα δύσκολα, η αντίσταση στην καταστροφή των νησιών μας δεν γίνεται ούτε με χλιαρές επιστολές, αλλά ούτε και στις καφετέριες!!

Οι μόνοι τελικά που αντιστάθηκαν ήταν οι απλοί πολίτες του νησιού, άντρες, γυναίκες, παιδιά!!! Αυτοί έφαγαν τα δακρυγόνα των ΜΑΤ στα μούτρα, αυτοί ξυλοκοπήθηκαν άγρια, αυτοί οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις/διαδηλώσεις στην ιστορία του νησιού, αυτοί συγκέντρωσαν πάνω από 7.000 υπογραφές κατά της δημιουργίας «HOT SPOT» στην Κω!!! Πού ήταν τότε οι ηγέτες μας και τι θα κάνουν σήμερα; Τώρα που γνωρίζουν την πραγματικότητα και τις συνέπειες που θα έχει για τα νησιά μας;
(Διευκρίνιση: Καταγράφω αποκλειστικά προσωπικές απόψεις)

* Ο Μηνάς Ν. Χατζημιχαήλ είναι Αντ/δρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω
Ταμίας Π.Ο.Ξ. Μέλος Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B