Ξεκινούν την Τρίτη οι εκπτώσεις

Ξεκινά την Τρίτη 1 Νοεμβρίου και στη Ρόδο η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου, που θα διαρκέσει για διάστημα δέκα ημερών.

Σημειώνεται ότι οι δέκα μέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα καταστήματα έχουν το δικαίωνα να ανοίξουν και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Ρόδου αναφέρει τα εξής: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4177/2013 ξεκινάει η εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου -mid season sales- του έτους 2016 από την Τρίτη 1 Νοεμβρίου και λήγει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν.4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου, 11:00 - 18:00. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000€) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης».