Συνεδριάζει η Επιτροπή Τουρισμού του δήμου

Αναλυτική ενημέρωση για την παρουσία της Ρόδου στις εκθέσεις του δεύτερου εξαμήνου του 2016 αλλά και για τον προγραμματισμό των δράσεων για το 2017, αναμένεται να γίνει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 10:00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη συνεδρίαση, της οποίας προεδρεύει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, καταρχήν θα γίνει μία ενημέρωση για τις εκθέσεις που έχουν γίνει και στις οποίες υπήρξε παρουσία της Ρόδου. Δηλαδή, πως αποτιμάται η παρουσία της Ρόδου σ’ αυτές και ποια είναι τα προσδοκώμενα οφέλη.

Επίσης, ενημέρωση θα γίνει και για τις εκθέσεις του δεύτερου εξαμήνου του 2016. Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη Philoxenia της Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα περί τα μέσα Νοεμβρίου και στην Greek tourism Expo που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 25-27 Νοεμβρίου.

Εκεί που αναμένεται, όμως, να εστιάσουν είναι τα σχέδια και ο προγραμματισμός των εκθέσεων για το 2017 καθώς, πριν πάρουν αποφάσεις για το που θα συμμετάσχει η Ρόδος, επιθυμούν να έχουν και την άποψη των φορέων οι οποίοι θα εκπροσωπούνται στην Επιτροπή.

Έτσι, ανάμεσα σε άλλα, θα συζητήσουν και για δράσεις που έχουν να κάνουν με τον μαθητικό τουρισμό ενώ θα γίνει ενημέρωση και για τις προσπάθειες σχετικά με τον εναλλακτικό αθλητικό τουρισμό.

Τέλος, η συνεδρίαση αυτή, η οποία είναι η πέμπτη που γίνεται τη φετινή χρονιά, παρουσιάζει ενδιαφέρον μια και αναμένεται να γίνει ένας απολογισμός της πορείας της σεζόν που μόλις τελείωσε, για την οποία θα καταθέσουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου της περιοχής μας, αλλά έχει σημασία να ακούσουμε και τις εκτιμήσεις τους για την επόμενη σεζόν.