Επίσκεψη αξιωματούχων από την επαρχία Anhui της Κίνας στη Ρόδο – Νέα καθήκοντα για την Μαρία Αγγέλου

Με ενέργειες της «Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας» κινεζική αντιπροσωπία με αξιωματούχους από την επαρχία Anhui έφτασε στο νησί της Ρόδου την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου σε συνέχεια του MOU που είχε υπογραφεί το 2011 με την τότε Νομαρχία Δωδεκανήσου και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην καθιερωμένη παρέλαση.

Στην δεξίωση μετά την παρέλαση ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπίας μπόρεσε να συνομιλήσει με τον περιφερειάρχη, Γιωργο Χατζημάρκο, αλλά και όλους τους υπολοίπους καλεσμένους, τον δήμαρχο της Ρόδου, αντιπεριφερειάρχες, αντιδημάρχους, τον στρατηγό της 95ΑΔΤΕ, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και να βγάλει φωτογραφίες μαζί τους.

 

 

Μετά τη δεξίωση ακολούθησε η εθιμοτυπική επίσκεψη στην αίθουσα της ένωσης ξενοδόχων.

Εκεί από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, Αντώνης Καμπουράκης, ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, η Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης βιομηχανίας, ενέργειας και φυσικών πόρων, Γιάννης Φλεβάρης, ο Κάλλιστος Διακογεωργίου, περιφερειακός σύμβουλος, ο Παναγιωτης Κουνάκης, εντεταλμένος σύμβουλος επιχειρηματικότητας, ο Στεφανος Κυριαζής, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος στη Διευθυνση πρασίνου και περιβάλλοντος, μέλη της ένωσης ξενοδόχων.

 

 

Την κινεζική αντιπροσωπία συνόδευε η Μαρία Αγγέλου, Γενική Διευθύντρια Νοτίου Αιγαίου της Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας.

Οι δυο αντιπροσωπίες αντάλλαξαν χαιρετισμούς τονίζοντας και οι δυο πλευρές την επιθυμία για  συνεργασία και αδελφοποίηση των περιφερειών όπως και των πρωτευουσών των δυο περιφερειών.

Η Μαρία Αγγέλου από την πλευρά της πύλης τόνισε την επιθυμία που υπάρχει για την οργάνωση διμερών επαφών με σκοπό την δημιουργία πύλης τουρισμού, πύλης, ιστορίας, πορσελάνης, κρασιού, λαδιού, μεταξιού, ιατρικής μυθολογίας, ανθρωπίνων σχέσεων.

Αποφασίστηκε οι διαδικασίες να προχωρήσουν τάχιστα με την αποστολή πρόσκλησης από την πλευρά της επαρχίας Anhui σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς.

Στην συνεχεία η κινεζική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο αρχαίο στάδιο της περιοχής, στην παλιά πόλη, και το παλάτι του μεγάλου Μαγίστρου από τον εκπρόσωπο του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, Θωμόπουλο Κώστα.

 

 

Νέα καθήκοντα για την Μαρία Αγγέλου

Με νεα καθηκοντα παρουσιαστηκε η Μαρία Αγγέλου την Παρασκευη 28 Οκτωβριου 2016. Μας ανακοινωσε ότι λιγες μερες πριν ανελαβε κκαθηκοντα Γενικης Διευθυντριας Νοτιου Αιγαιου της Πυλης Φιλιας Ελλαδας – Κινας.

Η Πύλη Φιλίας Ελλάδας - Κίνας (GCFGA) είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που εστιάζεται στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο μεγάλων κρατών. Είναι νόμιμα αναγνωρισμένο (Αριθμός Μητρώου: 28068, Δικαστική Απόφαση 3956-15/5/2009) και οι στόχοι του είναι να συνδέει πολιτιστικά, μορφωτικά και εμπορικά ιδιώτες και εταιρίες από τις δύο χώρες. ΄Ολα τα μέλη της είναι επιχειρηματίες γυναίκες και άντρες. Είναι ακόμα εταιρίες και ιδρύματα, βουλευτές, συγγραφείς, υπεύθυνοι καθηγητές, δήμοι, δημοσιογράφοι, εταιρίες ΜΜΕ, ειδικοί στο real estate, δικηγόροι, οικονομικοί σύμβουλοι, ειδικοί στην Υγεία, στη Μετανάστευση και πολλοί άλλοι.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα      www.greece-china.com

Πρώτη δράση της «Πύλης» στο Νότιο Αιγαίο η επίσκεψη των Κινέζων αξιωματούχων της επαρχίας Anhui στο νησί της Ρόδου την Παρασκευή που μας πέρασε.

Η Μαρια Αγγελου δηλωσε τα εξης:

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που με τα νέα μου καθήκοντα στην «Πύλη Φιλίας Ελλάδας – Κίνας» μπορώ να προσφέρω στην ευρύτερη περιοχή μας ένα παράθυρο επικοινωνίας σε μια χώρα με εκπληκτικό πολιτισμό, δυνατότητες για επενδύσεις και ένα πραγματικά τεράστιο αριθμό υποψήφιων τουριστών. Ελπίζω να έχουμε σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα της συνάντησης της Παρασκευής των Κινέζων αξιωματούχων της Anhui, της ΠΝΑ και του Δήμου της Ρόδου.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και δημόσια το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου που προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του, μέσω του εκπροσώπου του, Κώστα Θωμόπουλου, στους φιλοξενούμενούς μας, όπως και την Ενωση Ξενοδοχων Ροδου που φιλοξενησε την συναντηση της κινεζικης και της ελληνικης αντιπροσωπειας».