Χ. Κόκκινος: Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για τον τουρισμό στη Ρόδο!

Χ. Κόκκινος: Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για τον τουρισμό στη Ρόδο!

Χ. Κόκκινος: Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για τον τουρισμό στη Ρόδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 251 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του δημάρχου της Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, συμμετείχε και μίλησε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Στόχος είναι να γίνει πράξη το κοινό μέτωπο για την ίδρυση του «Τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο».

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την επανίδρυση πανεπιστημιακού Τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού στη Χίο, σε συνδυασμό με το πάγιο αίτημα για την δημιουργία του εν λόγω τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο και αντίστοιχη προηγούμενη απόφαση της Συγκλήτου το 2014, αλλά και Φ.Ε.Κ. που εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2014, πραγματοποιήθηκε συζήτηση παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Γκρίτζαλη, βουλευτών, αυτοδιοικητικών, παραγωγικών φορέων και εκπροσώπων των πανεπιστημιακών σχολών της Ρόδου.

Από τους παριστάμενους καταγράφηκε η δίκαιη διεκδίκηση να δημιουργηθεί το τμήμα και να υπάρχει πανεπιστημιακή κατάρτιση στη Ρόδο, στην «καρδιά» της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του επισήμανε:

ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για θέματα τουρισμού, πρέπει να ιδρυθεί στη Ρόδο, όπως επιτυχημένα στο παρελθόν, επιλέχθηκε η δημιουργία της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ., της οποίας τα στελέχη πρόσφεραν και προσφέρουν πολλά στον ελληνικό τουρισμό. Είναι το νησί που μπορεί να συνδεθεί άμεσα η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για θέματα τουρισμού με τις ανάγκες της αγοράς και οι φοιτητές να βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον για το οποίο καταρτίζονται.

Υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για να στεγαστεί η σχολή στη Ρόδο.

Η Κυβέρνηση να εφαρμόσει το Φ.Ε.Κ. του Νοεμβρίου του 2014 και η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου να επανέλθει στην απόφαση του 2014, με την οποία συμφωνεί στην ίδρυση Τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού στη Ρόδο.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οφείλει να αφουγκράζεται πριν γνωμοδοτήσει στο Υπουργείο Παιδείας τα αιτήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και οι κυβερνήσεις να ικανοποιούν τις δίκαιες διεκδικήσεις, ιδιαίτερα στην περιοχή μας που είναι νησιωτική και ακριτική περιοχή.

Μέσω του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση των σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ιδιαίτερα την ίδρυση του νέου τμήματος που θα προσφέρει πολλά στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα και στο σύνολο της επικράτειας για τον τουρισμό. Υπάρχουν διαθέσιμα 2 εκ. Ευρώ.

Τέλος, με έγγραφο που απέστειλε με α.π. 247/31.10.2016 προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ζητά να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στις προσεχείς ημέρες στη Ρόδο το θέμα «Ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού στη Ρόδο», ώστε να υπάρξει απόφαση της Αυτοδιοίκησης β’ βαθμού που θα στηρίζει τη διεκδίκηση και θα στέλνει το μήνυμα στον πολιτικό κόσμο της χώρας και στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αύριο 1/11/2016 και ώρα 12:00 ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος συγκαλεί το Σ.Ο.Π.Π. για θέματα που αφορούν την αντιπλημμυρική περίοδο που ξεκινά.

Χθες 30.10.2016 παρέστη στις εκδηλώσεις Ocean Lava με αγώνες που περιελάμβανε αγώνες τριάθλου (10 χλμ. τρέξιμο, 40 χλμ. ποδηλασία, 1,5 χλμ. κολύμβηση) και στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και η Δωδεκανησιακή Μέλισσα, στο Εθνικό Θέατρο Ρόδου στην παρουσίαση Βιβλίου Νίκου Κωνσταντινίδη «ΑΘΑΝΑΣΙΑ». Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν και δράσεις της αυτοδιοικητικής εταιρίας ΔΙΟΔΟΣ.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου