Απάντηση του προέδρου της Αρχίπολης στον πολιτιστικό σύλλογο «Άγιος Μηνάς»

Από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αρχίπολης κ. Σάββα Μακρή, σε απάντηση του πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Μηνάς» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση!

«Ο πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Αρχίπολης Μακρής Σάββας διευκρινίζει πως είναι εκλεγμένος πρόεδρος για όλους τους  Αρχιπολενούς και όλες τις Αρχιπολενές. ¨Έχει εκλεχθεί 1ος σε σταυρούς για δεύτερη πενταετία με την ψήφο των συμπολιτών του όπως και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφίους.

Οι Αρχιπολενοί έδειξαν την εμπιστοσύνη τους σε εμένα και τα μέλη του τοπικού, προκειμένου να αγωνιστούμε για μια Αρχίπολη που να έχει τα βασικά, μέσα στην δύσκολη οικονομική ύφεση που περνάμε όλοι,  όπως να έχει καθαριότητα, ύδρευση, άρδευση, στοιχειώδη έργα και υποδομές (αντιπλημμυρικά κλπ ), συντήρηση γηπέδου, αγροτική οδοποιϊα, προσβασιμότητα στα χωράφια, καθαρισμός και συντήρηση σχολείου, αλλά και μια άριστη συνεργασία με τους συλλόγους του χωριού αθλητικό, πολιτιστικό, εκκλησιαστική και σχολική επιτροπή, σύλλογο γονέων και κηδεμόνων  αλλά και λύσεις σε μια σειρά από πράξεις και προβλήματα καθημερινότητας που παρουσιάζονται από τους πολίτες του χωριού.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί σε αυτό το σημείο πως ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο  για να τα πετύχει όλα αυτά είναι σε καθημερινή επικοινωνία και άριστη συνεργασία με τον κεντρικό Δήμο, τον ΔΟΠΑΡ, την σχολική επιτροπή, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων τις τεχνικές υπηρεσίες την αστυνομία, την πυροσβεστική, την εταιπρόφυκα, την Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου όλες οι παραπάνω δράσεις να μπορούν να υλοποιηθούν, διότι όπως καταλαβαίνεται κινητήριος δύναμη για όλα είναι το χρήμα και τα μηχανήματα.

Ενδεικτικά σας αναφέρω πως για την συντήρηση του γηπέδου απαιτείται ένας συγχρονισμός από φορείς προκειμένου να μπορεί η ομάδα να αθληθεί, όπως χρειάζεται  λίπασμα, φυτοφάρμακα, κόψιμο του χορταριού, ύδρευση του χορταριού, κατασκευή γραμμών, καθαρισμός τόσο των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και της εξέδρας  ¨Όλα τα ανωτέρω απαιτούν και χρήμα και ανθρώπους και μηχανήματα και αρίστη συνεργασία φορέων.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για κάθε άλλη δραστηριότητα, δράση, έργο, υπηρεσία ή μελέτη που πρέπει να γίνει για την Αρχίπολη . Ο στόχος όμως είναι ΕΝΑΣ, το κοινό καλό, το καλό του χωριού  και των συμπολιτών μας.

Άλλωστε οι Αρχιπολενοί εξέλεξαν εμένα και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου για να είμαστε μπροστάρηδες στην υλοποίηση όλων των ανωτέρω.

Σίγουρα σε μια δημοκρατία θα υπάρχουν και οι εντάσεις, οι κριτικές  οι διαφωνίες, η άλλη άποψη, όμως όλα θα πρέπει να λύνονται με διάλογο και σε καμιά περίπτωση με χειροδικία η οποία είναι κατάπτυστη και καταδικαστέα από όλους, ειδικά σε μικρές κοινωνίες όπως η δικιά μας που όλοι γνωριζόμαστε  ( εκτός του ότι είναι και ποινικό αδίκημα ) και οι όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις ή φιλοδοξίες θα πρέπει να παραμεριστούν, διότι ο τελικός στόχος είναι κοινός για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά,  είναι το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν με αφορμή την διανομή ενός φυλλαδίου στο χωριό από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού στο οποίο αναφέρεται η δυσαρέσκεια του προέδρου και του γραμματέα που το υπογραφούν στο πρόσωπό μου (μεταξύ άλλων)  επειδή δήθεν δεν ενεπλάκηκα στην μεταφορά ενός τραπεζιού  σε ένα καφενείο για να μπει η ορχήστρα για τον βραδινό χορό μετά την λειτουργία στο πανηγύρι του αγίου Δημητρίου του πολιούχου της Αρχίπολης.

Δεν θα σταθώ σε μικροπρέπειες που όλους μας βγάζουν ζημιωμένους και αδικημένους, μετά από τόση προσπάθεια που όλα αυτά τα χρόνια όλοι μαζί προσπαθούμε για αυτόν τον τόπο, αλλά θα σταθώ στην κοινή  Ανιδιοτελή προσπάθεια που πρέπει όλοι να κάνουμε για να πάμε μπροστά.

Τόσο ο πολιτιστικός σύλλογος που διαχρονικά με την εθελοντική δράση του, έχει παράξει σημαντικό έργο για τον πολιτισμό της αρχίπολης και κατεπέκταση της Ρόδου όσο και οι υπόλοιποι σύλλογοι αθλητικός αλλά και η εκκλησιαστική επιτροπή και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων,  επιδίωξή τους είναι ο ίδιος ανωτέρω σκοπός και σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο κρατάνε ζωντανή την κοινωνία της αρχιπολης, την αθλητική, την πολιτιστική και πολιτισμική της ταυτότητα.

Συμπερασματικά ο κόσμος της Αρχίπολης θα μας κρίνει όλους, αλλά και εμάς ως τοπικό συμβούλιο στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019.

Μέχρι τότε έχει ο Θεός…..

 Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αρχίπολης
 Σάββας Μακρής».