Δυναμικά η περιφέρεια στην  έκθεση τουρισμού του Λονδίνου

Στην τελική τους ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στην έκθεση τουρισμού του Λονδίνου που διεξάγεται από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου.

Η WTM είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού στην Ευρώπη και ιδιαίτερα σημαντική για τη Ρόδο καθώς η Αγγλική αγορά είναι η σημαντικότερη από τις ξένες αγορές για τον προορισμό μας.

Φέτος η περιφέρεια θα έχει μία ακόμα πιο μεγαλειώδη παρουσία στη διοργάνωση καθώς το περίπτερό της θα είναι περισσότερο σύγχρονο και λειτουργικό, αφού όλη η φιλοσοφία της διαφημιστικής προβολής βασίζεται στην τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η γιγαντοοθόνη στην είσοδο της έκθεσης θα προβάλλει τα νησιά της περιφέρειας, ενώ ετοιμάζονται και πολλές εκπλήξεις με κύριο χαρακτηριστικό την τοπική κουζίνα.

Το περίπτερο στην έκθεση θα κοστίσει 55.000 ευρώ και θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 200 τ.μ. στο ισόγειο, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα υπάρχει και όροφος έκτασης περίπου 60 τ.μ.

Σημειώνεται ότι το τελικό σχέδιο του περιπτέρου έχει υποστεί αλλαγές από την αρχική μακέτα που περιελήφθη στο διαγωνισμό για τον ανάδοχο του έργου.

Η Αγγλική αγορά
Η Ρόδος δίνει μεγάλη σημασία στην Αγγλική αγορά η οποία και φέτος κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 8,5% για το εννιάμηνο ενώ και τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Κατά το περσινό έτος η αύξηση ήταν της τάξης του 5,5% ενώ και τα προηγούμενα χρόνια οι Άγγλοι τουρίστες κατέγραφαν αυξήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρονιά κατά την οποία η τουριστική κίνηση από τη χώρα αυτή σημείωσε ρεκόρ ήταν το 2002 καθώς είχαν έρθει στη Ρόδο 431.894 Άγγλοι.

Σημειώνεται ότι και για την επόμενη χρονιά τα μηνύματα είναι καλά και υπάρχει σχετική αισιοδοξία η οποία μάλιστα εκφράστηκε και από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα κανένα αρνητικό σημάδι.

Βέβαια σύμφωνα με τον περιφερειάρχη οι πολιτικές εξελίξεις στην Αγγλία και το brexit ανησυχούν κάπως τους πολίτες της χώρας σε ότι αφορά τις κινήσεις τους και τα σχέδιά τους.

«Σε ότι αφορά τους πελάτες με αεροπλάνο δεν έχουμε κανένα αρνητικό μήνυμα. Μέχρι στιγμής (εκτός από την Αγγλία που υπάρχει μία ανησυχία για τις εξελίξεις στη χώρα τους) δεν έχουμε κανένα αρνητικό σημάδι είναι όλα καλά για τη σαιζόν του 2017.

Ελπίζω να μην προκύψει κάτι δυσάρεστο και να μην έχουμε για παράδειγμα τρομοκρατικά χτυπήματα στα αεροδρόμια της Ευρώπης. Μόνο καλά σημάδια έχουμε για τον τουρισμό την επόμενη χρονιά» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος.