Θανάσιμη πτώση από σκαλωσιά για 31χρονο

Η υπόθεση της θανάσιμης πτώσης από σκαλωσιά ύψους περίπου 30 μέτρων, 31χρονου Σύριου ο οποίος εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής μας, πριν από πέντε χρόνια θα αναβιώσει στις αρχές Νοεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου, θα καθίσουν ο πρόεδρος του δ.σ. της τεχνικής εταιρείας στην οποία είχε ανατεθεί από το ξενοδοχείο η εκτέλεση των εργασιών επισκευής και συντήρησής του, καθώς και ο επιβλέπων μηχανικός των έργων, τους οποίους το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου) τον Απρίλιο του 2015 είχε κρίνει ένοχους και είχε  επιβάλλει ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον καθένα με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις 8 Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα τρία άτομα και ειδικότερα ο αντιπρόεδρος,  ο διευθύνων σύμβουλος της ίδιας τεχνικής εταιρείας, καθώς και ο εργοδηγός και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας του ξενοδοχείου που είχε αναθέσει στην παραπάνω τεχνική εταιρεία το έργο, οι οποίοι στο πρωτόδικο δικαστήριο είχαν κριθεί αθώοι.

Στην δίκη ως συνήγοροι υπεράσπισης είχαν παραστεί οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Γιάννης Βρούχος, Άγγελος Μπόνης, Σάββας Παυλίδης και Βασίλης Καβουριού, ενώ πολιτική αγωγή ήταν οι δικηγόροι κ.κ. Μιχάλης Καντιδενός και Στέργος Λεβέντης.

Το εργατικό ατύχημα είχε σημειωθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2011 το μεσημέρι, σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Φαληράκι. Ο άτυχος εργάτης, έπεσε από την σκαλωσιά στον τελευταίο σχεδόν όροφο του ξενοδοχείου και κατέληξε σε φρεάτιο βαρύτατα τραυματισμένος.

Αμέσως οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά και την πυροσβεστική για να μπορέσουν να τον ανασύρουν. Στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε επέλθει ήδη ο θάνατός του.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε εκφράσει με ανακοίνωση που εξέδωσε, τα συλλυπητήρια και τη θλίψη του για τον θάνατο του  EL NEBQO AZAD, 31 ετών, από την Συρία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο άτυχος εργαζόμενος κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στην οροφή του υπό ανακαίνιση ξενοδοχείου στο Φαληράκι υπέστη θανάσιμο τραυματισμό, όταν υποχώρησε το γυάλινο στέγασμα του φωταγωγού στο οποίο πάτησε, με αποτέλεσμα την πτώση του από ύψος 30 μέτρων. Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι (3:45 μ.μ.) της Τετάρτης 16/02/2011 στο Φαληράκι της Ρόδου.

Υπηρεσιακοί παράγοντες από το ΚΕΠΕΚ Πειραιά και Ν. Αιγαίου έσπευσαν να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια και να συντάξουν την έκθεση αυτοψίας, η οποία διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.