Για 40 χρόνια θα παραχωρηθεί στο δήμο η Ροδιακή Έπαυλη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης, κατά χρήση, στο Δήμο της Ρόδου αφού ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Καταρχήν, ο βουλευτής ρωτήθηκε που βρισκόμαστε όσο αφορά στην παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης, μετά και την τελευταία θετική εξέλιξη που ανακοινώθηκε με τη θετική πρόθεση που εξέφρασε στο Δήμο Ρόδου ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όπως είπε, λοιπόν, χθες ο κ. Σαντορινιός μίλησε με τους αρμοδίους στο Υπουργείο Οικονομικών και ενημερώθηκε ότι, ορισμένα μικρά γραφειοκρατικά εμπόδια που υπήρχαν, έχουν προσπεραστεί. Επίσης, πιστεύει ότι η τροπολογία θα είναι έτοιμη μέσα στις επόμενες μέρες και θα κατατεθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα μπει σε συζήτηση, προκειμένου να ψηφιστεί η παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου, κατά χρήση, για σαράντα χρόνια. Και δήλωσε ο βουλευτής:

«Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την κοινωνία της Ρόδου. Η Ροδιακή Έπαυλη θα αποδοθεί στους πολίτες και από εδώ και πέρα πρέπει, συντονισμένα, να βρούμε χρηματοδότηση γιατί, όπως θα θυμάστε, η χρηματοδότηση που υπήρχε ήταν στο προηγούμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, δεν παραχωρήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά πλαίσια που υπήρχαν. Άρα, η επόμενη κίνηση είναι να βρούμε χρηματοδότηση για να φτιαχτεί επιτέλους και να μπορέσει η ροδιακή κοινωνία να την απολαύσει όπως την απολάμβανε τόσα χρόνια».

Για τις τηλεοπτικές άδειες
Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες, ο βουλευτής είπε ότι, αυτή τη στιγμή, δεν εξετάζουν το θέμα των περιφερειακών ΜΜΕ. Όπως είπε, είναι γνωστό ότι από το νόμο Παπά μόνο ένα άρθρο έχει κριθεί  αντισυνταγματικό, αυτό που αφορούσε στην ανάθεση της διαδικασίας διαγωνισμού, και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι η απόφαση ήταν πολιτική κατά κύριο λόγο και λιγότερο απόφαση η οποία είχε συγκεκριμένα δικονομικά χαρακτηριστικά  αλλά παρ’ όλα αυτά είναι μία απόφαση την οποία εμείς κάνουμε σεβαστή.

Αλλά, ταυτόχρονα, αυτή η απόφαση δημιουργεί ένα συνταγματικό κενό το οποίο έχει αποδεχθεί το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2010 όταν είπε ότι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο λειτουργεί αντισυνταγματικά. Επομένως, εμείς δεν πρόκειται να συνεχίσουμε αυτή την αντισυνταγματικότητα, θα εκδοθούν προσωρινές άδειες στις οποίες οι καναλάρχες θα κληθούν να πληρώσουν για τη χρήση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», είπε και ανέφερε ότι η τροπολογία θα κατατεθεί τις επόμενες ώρες και για πρώτη φορά θα πληρώνουν αυτοί που τόσα χρόνια δεν πλήρωναν τίποτα».

Για τον ανασχηματισμό
Τέλος, κληθείς ο κ. Σαντορινιός να σχολιάσει ότι το όνομά του «παίζει» σε διάφορα σενάρια που γίνονται ενόψει ανασχηματισμού, περιορίστηκε στο να πει: «Ο ανασχηματισμός, το πότε θα γίνει και το ποιοι θα μπουν, είναι θέμα του πρωθυπουργού. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο ανασχηματισμός γίνεται για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και οι πολιτικές που ασκούνται. Η στόχευση,  η στρατηγική της κυβέρνησης δεν θ’ αλλάξει, θα παραμείνει η ίδια.
 Το ότι θα αλλάξουν κάποια πρόσωπα, ίσως να βελτιωθεί λιγάκι η αποτελεσματικότητα».