«Ξέχασαν» τη διμοιρία στη Λέρο!

Για τέσσερις μήνες έχει... ξεχαστεί στη Λέρο η διμοιρία υποστήριξης της αστυνομικής διεύθυνσης!

Αυτό καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών με επιστολή της στον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή τα εξής:

«Κύριε Αρχηγέ,
Από την 10η Ιουλίου 2016 με διαταγή του Α.Ε.Α., η Α’ Δ.Α. Δωδεκανήσου απέστειλε ως ενίσχυση στην Β’ Δ.Α. Δωδεκανήσου και ειδικότερα στη νήσο Λέρο, την Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσης, προς αντιμετώπιση έκτακτων Υπηρεσιακών αναγκών λόγω της εξέγερσης την 07-7-2016, των υπό κράτηση μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ( Κ.Υ.Τ. –HOT SPOT) Λέρου. Έκτοτε και παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις (4) μήνες, η Διμοιρία Υποστήριξης παραμένει στο νησί της Λέρου.

Είναι γνωστό ότι οι Διμοιρίες Υποστήριξης των Περιφερειακών Διευθύνσεων δεν είναι μόνιμα συγκροτημένες, αλλά προς αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στελεχώνονται από καθορισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης.

Ως εκ τούτου η συγκρότηση της ως άνω διμοιρίας και η πολύμηνη απουσία της, δυσχεραίνει την λειτουργία των Υπηρεσιών  της περιοχής μας , ενώ έχει εξουθενώσει σωματικά και ψυχικά το προσωπικό, λόγω του πολύμηνου της απουσίας του μακριά από τα σπίτια του και τις οικογένειές του.   
Επιπλέον η Α’ Δ.Α. Δωδεκανήσου, είναι μία από τις Διευθύνσεις του Ανατολικού Αιγαίου η οποία δέχεται και αυτή μεταναστευτικές ροές, σε μικρότερο βαθμό, τις οποίες όμως οφείλει να διαχειριστεί.

Επίσης οι Υπηρεσιακές ανάγκες είναι πλέον μεγάλες διότι η τουριστική περίοδος δεν έχει ακόμα τελειώσει, ενώ στην Ρόδο υφίστανται τρεις (3) ομάδες που αγωνίζονται σε Εθνικά Πρωταθλήματα (Α1 Μπάσκετ: Κολοσσός Ρόδου, Γ’ Εθνική Ποδοσφαίρου: Α.Σ. Ρόδου και Γ.Α.Σ. Ιαλυσού) οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ανάγκες για λήψη μέτρων τάξης είναι ιδιαίτερα αυξημένες, κρίνοντας απαραίτητη και την παρουσία της Διμοιρίας Υποστήριξης κατά την τέλεση των αγώνων.

Κύριε Αρχηγέ
Σας καλούμε να παρέμβετε για την άμεση λήξη της απόσπασης – διάθεσης της Διμοιρίας Υποστήριξης της Α’ Δ.Α. Δωδεκανήσου στην νήσο Λέρο, λαμβάνοντας υπ' όψη τις ανάγκες της περιοχής μας, όπως εν μέρει σας περιγράψαμε παραπάνω.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος»