Συνάντηση φορέων της Ρόδου με κινεζική αντιπροσωπεία στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων

Συνάντηση μεταξύ αντιπροσώπων της Κινεζικής περιφέρειας An Hui και εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής και περιφερειακής αρχής, καθώς και τοπικών παραγωγικών τάξεων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου στα γραφεία της ¨Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί συνέχεια των διαδικασιών που είχαν ξεκινήσει το 2007 και αποβλέπει στην προαγωγή της διμερούς  συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας An Hui και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και των δήμων Hefei και Ρόδου σε τομείς στρατηγικής σημασίας για τις δυο περιοχές.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, καλωσορίζοντας τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας αναφέρθηκε στις σχέσεις που συνδέουν τις δυο χώρες και τόνισε την σημασία της παραπάνω διδυμοποίησης, η οποία θα αποτελέσει αφετηρία συνεργασιών και κοινών δράσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της τοπικής ανάπτυξης.

Απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Κονγκρέσου της Κινεζικής Κυβέρνησης, ο κ. Χατζηδιάκος πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα σύνδεσης  κινεζικών αερογραμμών με το αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ, το οποίο, όπως τόνισε συνδέεται, κατά την τουριστική περίοδο, με περισσότερους από 150 Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

 

 

Η  Κινεζική αποστολή αποτελούνταν από τους ακόλουθους εκπροσώπους της περιφέρειας An Hui.  

1)Αντιπρόεδρο της μόνιμης επιτροπής του Κογκρέσου της Περιφέρειας,  Liang Weiguo

2) Αντιπρόεδρο της εκλογικής επιτροπής, της μόνιμης επιτροπής του Κογκρέσου της Περιφέρειας, Wu Xiulan,

3) Αντιπρόεδρος της αστικής δόμησης και της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, της μόνιμης επιτροπής του Κογκρέσου της Περιφέρειας, Mei Jin.

4)   Αναπληρωτής Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, της μόνιμης επιτροπής του Κογκρέσου της Περιφέρειας, Ji Bing. 

5) Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, κυβέρνηση Εξωτερικών Υποθέσεων Γραφείο της Περιφέρειας, Huang Ying.

6)  Αναπληρωτής Διευθυντής, Γραφείο Εξωτερικών της κυβέρνησης της Περιφέρειας, Wang Xiaoyan.