Γεμάτο Τρίαθλο το νέο έτος

Οι αυξημένες συμμετοχές στο «Ocean Lava Rhodes» για τις ολυμπιακές αποστάσεις στο τρίαθλο την περασμένη Κυριακή, απέδειξαν την αγάπη του κόσμου στα Δωδεκάνησα για τους αγώνες αντοχής γενικότερα.

Η συνεργασία του Απόλλωνα Ρόδου με την Ocean Lava φαίνεται πως ξεκινά να αποδίδει ώστε το νησί μας πια να καθιερωθεί ως ο απόλυτος προορισμός για όσους ασχολούνται με το άθλημα αυτό παγκοσμίως. Ανθρώπους, δηλαδή, υψηλού οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου, που μπορούν να βοηθήσουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφήνοντας χρήμα στο νησί.

Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας, έχουν προγραμματιστεί νέοι αγώνες τριάθλου στη Ρόδο το 2017 σε διάφορες παραλλαγές αποστάσεων για όλα τα…γούστα. Ούτως ή άλλως η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς επίσης η στήριξη από το Δήμο παράλληλα με τις επιχειρήσεις-χορηγούς και άλλους φορείς, δίνουν περισσότερους πόντους για την επιτυχία. Ένας ακόμα σκοπός είναι ο κόσμος να γνωρίσει το τρίαθλο και τους αγώνες αποστάσεων, για να… ξεκολλήσει από την καρέκλα του και να δραστηριοποιηθεί περισσότερο, βάζοντας τον αθλητισμό στην καθημερινότητα του.

Βάσει του πλαισίου όλων των παραπάνω, στις 29 Απριλίου του 2017 είναι προγραμματισμένο και θα γίνει στη Ρόδο το «Ocean Lava Rhodes-Sprint Distance Triathlon» με 750μ. κολύμπι, 20χλμ. ποδηλασία και 5χλμ. τρέξιμο ενώ στις 9 Οκτωβρίου του ιδίου έτους πρόκειται να διεξαχθεί το «Middle Distance Triathlon» με 1,9χλμ. κολύμπι, 90χλμ. ποδηλασία και 21,1χλμ. τρέξιμο. Απ’ όλα τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα πως ο κάθε ένας μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο τρίαθλο σε διάφορες αποστάσεις για να νοιώσει τη χαρά της συμμετοχής μα πάνω απ’ όλα του τερματισμού

Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα του Απόλλωνα Ρόδου:

«Είμαστε μια παρέα

Αν και ξεκινήσαμε ως μια μικρή οργανωτική ομάδα φίλων, με σκοπό την προετοιμασία της για αγώνες Ironman και Half Ironman στο εξωτερικό, οι αγώνες Τριάθλου στη Ρόδο έχουν πλέον εξελιχθεί σε σημαντικά γεγονότα τριάθλου του Ελληνικού Τριαθλητικού ημερολογίου και κερδίζουν ισχυρή δημοτικότητα μεταξύ των φίλων μας από το εξωτερικό.

Οι αγώνες του “Απόλλων Ρόδου” χρησιμοποιούνται  συχνά από τους τοπικούς  τριαθλητές είτε ως μεταβατικοί για την συμμετοχή τους σε αγώνες αντοχής ή ως προσομοίωση των συνθηκών που θα συναντήσουν σε διοργανώσεις μεγάλων αποστάσεων στο εξωτερικό.

Από τον πρώτο τριαθλητικό αγώνα του “Απόλλων Ρόδου”, στην παραλία Αφάντου τον Αύγουστο του 2010, υπήρξε έντονη η παρουσία των ομάδων σκυταλοδρομίας. Ο στόχος πίσω από αυτό ήταν να ασχοληθούν περισσότεροι αθλητές με το τρίαθλο. Κάποιοι αθλητές που συμμετέχουν σε μια ομάδα σκυταλοδρομίας τη μια χρονιά, συχνά αγωνίζονται σε ολόκληρο αγώνα τριάθλου την επόμενη. Οι ομάδες σκυταλοδρομίας έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της δημοτικότητας του τριάθλου όλα αυτά τα χρόνια.

Η Ocean Lava και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το 2016 ο “Απόλλων Ρόδου” ήρθε σε συμφωνία με την Ocean Lava και έχει το προνόμιο να ανακοινώσει ότι είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ocean Lava Planet.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής, είναι να διοργανώνονται κάποιοι σημαντικοί αγώνες τριάθλου κάθε χρόνο, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Παράλληλα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποστηρίζει επίσημα όλους τους αγώνες Ocean Lava Rhodes, αρχής γενομένης με την Ολυμπιακή Απόσταση τον Οκτώβριο του 2016, τονίζοντας με έμφαση την σημασία αυτών των αγώνων για την τοπική κοινωνία.

Ενημερωθείτε για το σύλλογο τριάθλου «Απόλλων Ρόδου» για να ενημερωθείτε για τις τριαθλητικές εκδηλώσεις μας μέσω του www.apollontriathlon.gr