Λεκτικό επεισόδιο μεταξύ Κόκκινου και Ευστρατίου

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δημιουργήθηκε λεκτικό επεισόδιο ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Ευστρατίου, αναφορικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε το καλοκαίρι στην Απολακκιά και τη στάση του αντιπεριφερειάρχη.

«Δέχτηκα παράπονα από εθελοντικές οργανώσεις ότι το συγκεκριμένο βράδυ της φωτιάς ο κ. Κόκκινος είχε φύγει από τη φωτιά και είχε πάει στα μπουζούκια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της περιφέρειας γιατί όλες οι εθελοντικές ομάδες είναι στις φωτιές αφήνουν τα σπίτια τους και με κίνδυνο της ζωής βρίσκονται εκεί» δήλωσε ο κ. Ευστρατίου.

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκινος είπε «το ύφος και το ήθος του κάθε ανθρώπου κρίνεται στην πορεία. Την υπόθεση ερευνά η δικαιοσύνη. Δεν απασχολεί το θέμα το σώμα. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται».

Ο κ. Ευστρατίου απαντώντας δήλωσε «όταν έχετε νέο σήμα για επικίνδυνο πλημμυρικό φαινόμενο να μου τηλεφωνήσετε για να σας κλείσω τραπέζι στα μπουζούκια και να πιείτε το μπουκάλι που αφήσατε μισό από τη φωτιά της Απολακκιάς», ενώ αποχωρώντας από τη συνεδρίαση και απευθυνόμενος στον κ. Κόκκινο, είπε ότι αμείβεται με το ποσό των 2.500 ευρώ και δεν κάνει σωστά τη δουλειά του τη στιγμή που συνταξιούχοι και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι παίρνουν 300 έως 400 ευρώ.

Πάντως από την πλευρά τους εκπρόσωποι  από τις εθελοντικές οργανώσεις δήλωσαν ότι εκείνοι δεν ενημέρωσαν για κανένα τέτοιο θέμα που αφορά τη στάση του κ. Κόκκινου .

Μετά την αποχώρηση του κ. Ευστρατίου ο κ. Κόκκινος δήλωσε και τα εξής: «Στο περασμένο συντονιστικό υπήρξε απόφαση να διατίθεται αυτοκίνητο για την πολιτική προστασία. Εγώ κινούμαι με το δικό μου. Για το δε παραμύθι με τα μπουζούκια ο κύριος… έκανε δηλώσεις.

Του έστειλα έγγραφο δε μου απάντησε. Επειδή εγώ προσωπικά δεν έκανα κάτι κακό για να ζητήσω συγγνώμη ούτε προβοκάτσια κάνω, τα εσώψυχα και τα κόμπλεξ του ο καθένας να τα βγάζει αλλού.

Εγώ είμαι παρών άλλοι είναι απόντες και άλλοι χρησιμοποιούν κρατικά αυτοκίνητα και δεν τα χρησιμοποιώ εγώ. Ο κ. Ευστρατίου έχει κληθεί σε άπειρες συσκέψεις δεν έχει παραστεί σε καμία. Έχει οριστεί από τον περιφερειάρχη να είναι υπεύθυνος κίνησης οχημάτων και εγώ όχημα δε βλέπω».