Δύο Αλβανοί έσφαξαν 4 κατσίκια

Αντιμέτωποι με τις αυστηρότατες διατάξεις του νόμου περί ζωοκτονίας και ζωοκλοπής, αναμένεται να βρεθούν την επόμενη εβδομάδα δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 36 και 28 ετών αντίστοιχα οι οποίοι σύμφωνα με την δικογραφία πριν από πέντε χρόνια εισέβαλαν σε στάβλο κτηνοτρόφου από την Ιαλυσό και αφού σφαγιάσανε 4 κατσίκια (!) επιτόπου,  τα φόρτωσαν στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν!

Το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό για τα δεδομένα της Ρόδου σημειώθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2010 όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του στάβλου 63 ετών από την Ιαλυσό και άμεσα καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία εντόπισε και συνέλαβε δύο από τους δράστες ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας τρίτος επίσης Αλβανικής καταγωγής ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη (198/2012) μισή ώρα πριν τα μεσάνυκτα οι τρεις αλλοδαποί μετέβησαν στο στάβλο του κτηνοτρόφου στην Παστίδα και εκεί έσφαξαν δύο κατσίκες και δύο κατσικάκια ενώ αφαίρεσαν ένα ηλεκτρικό πριόνι και ένα κασελάκι με διάφορα χασαπομάχαιρα. Σημειώνεται πως ο 36χρονος βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας.
Η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί στις 10 Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.