Προφυλακίστηκε ο 29χρονος για τις 11 κλοπές και διαρρήξεις

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 29χρονος που κατηγορείται για τη διάπραξη 11 κλοπών και διαρρήξεων στην πόλη και σε χωριά της Ρόδου τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα σε βάρος του 29χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κ. Τσαμπίκα Ψαρά προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και ισχυρίστηκε πως έχει ροπή προς τις κλοπές εξαιτίας της τοξικομανίας του και μάλιστα ζήτησε διά της συνηγόρου του να του γίνει ιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να αποδειχτεί το αληθές των ισχυρισμών του.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 29χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται πως από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου εξιχνιάστηκαν έντεκα διαρρήξεις επιχειρήσεων και μια κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, τις οποίες κατηγορείται ότι διέπραξε ο 29χρονος το χρονικό διάστημα από 04 έως και τις 31.10.2016 τα ξημερώματα ( το απόγευμα της ημέρας αυτής συνελήφθη) και το συνολικό όφελος που φέρεται να αποκόμισε από αυτές φθάνει τις 3000 ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, καθώς και το δίκυκλο μοτοποδήλατο, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δύο από τους παθόντες.

Πιο συγκεκριμένα:
• Στις 31 Οκτωβρίου τα ξημερώματα ο 29χρονος μετέβη σε ζαχαροπλαστείο στην πόλη της Ρόδου επί της οδού Αγίας Αναστασίας και αφαίρεσε τα ποσά των 680 ευρώ και 443 ευρώ αντίστοιχα.

• Λίγη ώρα νωρίτερα είχε «επισκεφθεί» καφετέρια επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού και αφαίρεσε το ποσό των 15 ευρώ από κερματοδείκτη.
• Στις 30 Οκτωβρίου τα ξημερώματα μετέβη σε πιτσαρία επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

• Ο ίδιος στις 28 Οκτωβρίου τα ξημερώματα μετέβη στην Ιαλυσό και αφαίρεσε από την ταμειακή  μηχανή οπωροπαντοπωλείου 30 ευρώ, ενώ φεύγοντας έξω από το κατάστημα εντόπισε ι.χ.ε. αυτοκίνητο το οποίο ήταν ανασφάλιστο και αφαίρεσε και από εκεί διάφορα έγγραφα.
• Επίσης το χρονικό διάστημα από τις 11.30 το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου έως το πρωί της 28ης Οκτωβρίου ο 29χρονος παραβίασε κατάστημα επί της οδού Στέλιου Κωτιάδη και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 75 ευρώ.

• Ο ίδιος στις 26 Οκτωβρίου 2016 παραβίασε το τζάμι της πόρτας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στις Φάνες, μπήκε μέσα όμως δεν αφαίρεσε κάτι από εκεί.
• Επίσης το χρονικό διάστημα 25 προς 26 Οκτωβρίου διέρρηξε το κατάστημα ΠΡΟΠΟ στη Σορωνή από όπου και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 350 ευρώ.

• Ο 29χρονος επίσης την προηγούμενη εβδομάδα (περί τα τέλη Οκτωβρίου) παραβίασε αποθήκη τροφίμων επί της οδού Παπαναστάση στη πόλη της Ρόδου και πήρε το ποσό των 100 ευρώ.
• Αλλά και τα ξημερώματα της 21ης Οκτωβρίου παραβίασε περίπτερο που βρίσκεται στο 9ο χιλιόμετρο επί της οδού Ρόδου – Λίνδου και αφαίρεσε το ποσό των 200 ευρώ και διάφορα πακέτα με τσιγάρα.

• Επίσης στις 16 Οκτωβρίου τα ξημερώματα μπήκε σε κατάστημα στο Ροδίνι από ανοικτό παράθυρο και αφαίρεσε 200 ευρώ και 4 κούτες τσιγάρα
• Τέλος ο 29χρονος κατηγορείται ότι τις 4 προς 5 Οκτωβρίου παραβίασε την ίδια αποθήκη τροφίμων  επί της οδού Παπαναστάση και αφαίρεσε από μέσα το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ότι αφορά το μοτοποδήλατο που βρέθηκε στην κατοχή του 29χρονου είχε δηλωθεί ότι είχε κλαπεί, στην αστυνομία στις 21 Οκτωβρίου για αυτό και κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του. Τέλος ο κατηγορούμενος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς αρκετές φορές έχει συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα.