Για... μια χούφτα γκοφρέτες

Στην ουρά του εξευτελισμού, για τέσσερις γκοφρέτες δωρεάν, στάθηκαν και χθες στην Αθήνα, εκατοντάδες (καλά διαβάσατε, εκατοντάδες) απελπισμένοι συμπολίτες μας.

Με ένα κόμπο στο στομάχι και πάλι!  όλοι όσοι είδαν τις νέες φωτογραφίες και τα ρεπορτάζ.  Άνθρωποι όλων των ηλικιών. Νέα παιδιά, μητέρες συνταξιούχοι. Εξαθλιωμένοι, απογοητευμένοι και ανήμποροι να αντισταθούν σε αυτό που επιτάσσει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στρατιές που αυξάνονται όσο περνούν τα χρόνια διογκώνονται, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

Αυτή είναι δυστυχώς η κατάντια της χώρα μας μετά από τα εξοντωτικά μνημόνια που εφαρμόστηκαν στις πλάτες των Ελλήνων, με διάφορα προσχήματα κάθε φορά.

Την ίδια ώρα, το περιφερόμενο από κανάλι σε κανάλι  «τσίρκο»  της πολιτικής μας ζωής, συνεχίζει να αναζητεί εχθρούς και υπαίτιους γι αυτή την κατάσταση: Το έδαφος ήταν πρόσφορο σε κάθε περίπτωση:

Αρχικά ήταν οι προηγούμενοι και οι πολιτικές τους, ασχέτως αν και οι ίδιοι εφάρμοσαν με ακόμα χειρότερο τρόπο ότι έβριζαν και λοιδορούσαν. Μετέτρεψαν το περήφανο ΟΧΙ ενός λαού σε ΝΑΙ. Μετά επιχείρησαν να τους κάνουν συνενόχους...

Ύστερα ήρθε  ο Πρετεντέρης κι η Όλγα Τρέμη. Ακολούθησαν οι καναλάρχες και η διαπλοκή. Στη συνέχεια ήρθαν οι δικαστές, οι παπάδες  και το σύστημα. Αύριο μπορεί να τους φταίει η... κακούργα η κοινωνία.

Οι ίδιοι δεν έφταιξαν σε τίποτα..!

Έχει κοινό παρονομαστή η εξαθλίωση αυτή που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια: Διχασμός λέγεται. Χωρίζουν στα δυό, στα τρία ή δεν ξέρουμε στα πόσα, την Ελληνική κοινωνία και  ανενόχλητοι να εφαρμόζουν πολιτικές που τάχα θα μας σώσουν.  Παλιά δοκιμασμένη συνταγή για εκείνους που θέλουν να παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία, ανεξαρτήτως απόχρωσης.

Μέχρι να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτό που κάνει τη χώρα μας να αργοπεθαίνει, αποτελεί υποχρέωση όλων όσων μπορούν ακόμα να βλέπουν την πραγματικότητα με καθαρή ματιά , να αντισταθούν όπως μπορούν.  Κανείς ( ή σχεδόν κανείς)  δεν δικαιούνται να παραμένει θεατής. Σε άλλη περίπτωση, οι ουρές για τις... γκοφρέτες, ολοένα και θα μεγαλώνουν...!