Το «εισιτήριο» στον Αστέρα Παστίδας

Το «εισιτήριο» της επόμενης φάσης στο Κύπελλο εξασφάλισε χθες ο Αστέρας Παστίδας στις Φάνες όπου και επικράτησε του Ακουσίλαου με 1-2.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Παστίδας κατάφερε να κρατήσει μπάλα, να ελέγξει το ρυθμό και να έχει μια σχετική πρωτοβουλία χωρίς όμως να απειλήσει σημαντικά την εστία του Σαββάκη.

Οι ισορροπίες και τα δεδομένα της αναμέτρησης παρόλα αυτά, άλλαξαν από την αρχή κιόλας της επανάληψης, αφού στο 47’ ο Αστέρας κέρδισε το πέναλτι στην ανατροπή του Πίσκαπα από το Σάββενα μέσα στην περιοχή, με τον Πάπα από τα έντεκα βήματα να είναι εύστοχος για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια δεν είχαν παθητικό ρόλο, όπως συνέβη γι’ αρκετό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, κι έτσι στο 68’ μετά από σέντρα του Καβουκλή, ο Παστός έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε. Από το 70’ και μετά ο αγώνας ήταν απολύτως ισορροπημένος αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που σκόραρε με πλασέ του Πίσκαπα στο 80’ και κράτησε έως το τέλος για την πρόκριση.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βλάχος με βοηθούς τους Μαυρουδή και Καραβελατζή.

Ακουσίλαος: Σαββάκης, Ευθυμίου, Γιορδαμνής, Κουτσουμπάρης, Κώστας (75’ Καραμολέγκος), Σάββενας (80’ Καραμούτας), Τσίγκριλας, Καβουκλής, Παπακωνσταντίνου, Παστός (60’ Χασάπι), Τόμσον.
Αστέρας: Παπαμιχαήλ Ρ., Αποστολάτος, Ισκάς, Φελεσάκης, Λικομέτι, Κυπριώτης, Ενεσέλντ (80’ Σιδηρόπουλος), Πάπα, Λολάκης, Κονόμι (65’ Καλαγρής), Πίσκαπας (90’ Παπαμιχαήλ Μ.)