Συνεργασία Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με την Νατάσσα Μποφίλιου

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου  ανακοινώνει  την συνεργασία του με την καταξιωμένηερμηνεύτρια  Νατάσσα Μποφίλιου  στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών και των γονέων για τους κινδύνους που ενέχει ο ψηφιακός κόσμος.

Η ΝατάσσαΜποφίλιουείμαστεσίγουροι ότι θα μας βοηθήσειουσιαστικά  στην προσπάθεια που γίνεται στην χώρα μας αλλά και  σε ολόκληρη την Ευρώπη   για την δημιουργίαενόςκαλύτερουδιαδικτύουόπου τα παιδιά θα απολαμβάνουν τον μαγικό αυτό κόσμο χωρίς κινδύνους έχοντας παράλληλα  αναπτύξει κριτική ικανότητα.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου θα δημιουργήσει σποτ στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο αφίσες και εκπαιδευτικό υλικό και θα διοργανώσει  ενημερωτικές εκδηλώσεις με την ενεργό συμμετοχή της Νατάσσας Μποφίλιου.

Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε την Νατάσσα Μποφίλιου για την άμεσηανταπόκριση της στο αίτημα μας αλλά και την αφιλοκερδήτης προσφορά σε αυτή την ΠανευρωπαϊκήΠρωτοβουλία.

ΤoΊδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας έχει αναλάβει την ευθύνη Υλοποίησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με την υποστήριξη  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι τρεις άξονες στους οποίους επικεντρώνεται το έργο είναι η ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού,(www.saferinternet4kids.gr), η συμβουλευτική υποστήριξη σε χρήστες και στο οικογενειακό τους περιβάλλον, (www.help-line.gr, τηλ. 2106007686)  καθώς και η καταγγελία παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου (www.safeline.gr).

 

 

 

 

 

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου   συνεργάζεται με όλα τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Δίκτυα INSAFE (www.betterinternetforkids.eu) και INHOPE (www.inhope.org), με στόχο την ενεργή συνδρομή στην πανευρωπαϊκή στρατηγική για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Γιώργο Κορμά στο τηλέφωνο 6977194024.