Ήρθαν για τουρισμό στη Ρόδο και ξεκίνησαν τις κλοπές

Για … τουρισμό ήρθαν στη Ρόδο μία 29χρονη Αθηναία και μία 30χρονη Αλβανίδα, αποφάσισαν όμως παράλληλα να μπουν και σε μερικά σπίτια και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα προκειμένου να … βγάλουν τα έξοδά τους!

Ευτυχώς οι δύο δράστιδες δεν πρόλαβαν να κάνουν πολλά καθώς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο γυναίκες αφίχθησαν προχθές το πρωί αεροπορικώς από την Αθήνα στο νησί μας και αφού ενοικίασαν ένα ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται ευκολότερα, έπιασαν … δουλειά!

Συγκεκριμένα, η 29χρονη και η 30χρονη μετέβησαν στην Ιαλυσό όπου επιχείρησαν αρχικά να εισέλθουν σε σπίτι της περιοχής στο οποίο απουσίασαν οι ένοικοι του, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς ήταν καλά κλειδωμένο. Στη συνέχεια πήγαν σε ένα δεύτερο, εκεί όμως βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον ιδιοκτήτη και χρησιμοποιώντας μία δικαιολογία τράπηκαν σε φυγή.

Στο τρίτο σπίτι όμως που επέλεξαν περίπου το μεσημέρι, τα κατάφεραν καθώς οι ιδιοκτήτες έλειπαν και οι δύο γυναίκες μπήκαν μέσα από παράθυρο και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι δράστιδες έβαλαν τα κλοπιμαία μέσα στο όχημα και κατά την μετακίνησή τους, τους σταμάτησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού που έκαναν περιπολία και είχαν αντιληφθεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με τις δύο γυναίκες.

Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και οι δύο δράστιδες οδηγήθηκαν στο Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες είναι γνωστές τόσο στην Αττική όσο και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας μας (Λάρισα, Γρεβενά, Κοζάνη, Χίο κ.α.) καθώς και εκεί έχουν αναπτύξει παρόμοια «δραστηριότητα»!

Συγχαρητήρια στην αστυνομία
Πάντως η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που έκλεψαν οι δύο γυναίκες με δήλωση της στη «Ροδιακή» εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στον διοικητή και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχει ξαναγίνει. Να συλληφθούν οι δράστες προτού να μάθουμε ότι μας είχαν κλέψει»!

Αναλυτικά η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δήλωσε τα εξής:

«Απουσιάσαμε από το σπίτι μας για 3 ώρες περίπου εγώ και η σύζυγός μου, στις 2 Νοεμβρίου 2016 από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι περίπου και προτού επιστρέψουμε, είχαν συλληφθεί δύο γυναίκες με τα κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει από την οικία μας, αφού είχαν παραβιάσει  το παράθυρο και έκαναν το σπίτι άνω κάτω.

Πρόκειται για μονοκατοικία στην περιοχή Καντηλί και θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Διοικητή και το προσωπικό του Α.Τ. Ιαλυσού για την ταχεία σύλληψη των δραστών, την άριστη συνεργασία και την επιστροφή των κοσμημάτων και των χρημάτων.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Να συλληφθούν οι δράστες προτού να μάθουμε ότι μας είχαν κλέψει!»