Σταθερός υποστηρικτής αξιέπαινης προσπάθειας ο Κολοσσός

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, ο Κολοσσός H Hotels στηρίζει και φέτος τη δράση «Η Ρόδος για τη Ζωή» και καλεί τους φίλους του να εμπλακούν κι εκείνοι ενεργά στην προσπάθεια.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Κολοσσός H Hotels, όπως κάθε χρόνο, στηρίζει με ενθουσιασμό τη δράση της τοπικής κοινωνίας, για καλό σκοπό, " Η Ρόδος για τη Ζωή". 

Ο προπονητής, Άρης Λυκογιάννης, και οι παίκτες παρέλαβαν τα t-shirts συμμετοχής από το περίπτερο στο Ακταίον κι ενημερώθηκαν για το στόχο της 7ης χρονιάς της δράσης, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 10.000 άτομα.

Επιλέχτηκε η φετινή δωρεά, μετά από τη γνωμοδότηση του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, να γίνει για την αναβάθμιση του υπάρχοντος ακτινολογικού συστήματος η οποία και θα συμβάλει σημαντικά στη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και μείωση της μεγάλης απειλής για την υγεία που προκαλείται κυρίως από το κάπνισμα, ενεργητικό ή παθητικό.

Το προπονητικό και αθλητικό team του Κολοσσού H Hotels, στις επισκέψεις του σε σχολεία και σε άλλες ομάδες με παιδιά, δε χάνει ευκαιρία ν’ αναφέρεται στο θέμα αυτό για να γίνει συνείδηση από μικρή ηλικία και ν’ αναπτυχθεί ένα δίχτυ προστασίας από τους κινδύνους που ελλοχεύει.

Ο ψηφιακός ανιχνευτής FDR D-EVO διαστάσεων 43X43 ο οποίος θα αγοραστεί, μετατρέπει το υπάρχον αναλογικό ακτινολογικό σύστημα του ΓΝΣ σε ψηφιακό με εικόνα ανάλυσης 150 micron σε μόλις ένα δευτερόλεπτο, αναβαθμίζοντας κάθετα την ποιότητα των ακτινογραφιών και την ταχύτητα ροής εργασίας και επομένως την αύξηση του αριθμού των εξεταζόμενων.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες αντιμετώπισης ενός εξαιρετικά επιθετικού καρκίνου με κακή πρόγνωση αφού μόνο το 15% των διαγνωσθέντων ασθενών επιβιώνει μετά την πενταετία. Η αναβάθμιση του ακτινολογικού θα αφορά φυσικά σε εκατοντάδες ακτινολογικές χρήσεις ρουτίνας οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΓΝΣ».