Οι μαθητές του 4ου Λυκείου καθάρισαν την Ψαροπούλα

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού των Ακτών το 4ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ, σε συνεργασία με την HELMEPA- Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, πήρε μέρος στη δράση καθαρισμού των ακτών, καθαρίζοντας την παραλία από το Ενυδρείο προς την Ψαροπούλα.

Τη δράση συντόνισαν οι καθηγητές Θώμογλου Κωνσταντίνος, Φραγκεσκάκης Νικόλαος και έλαβαν μέρος 19 μαθητές του τμήματος Α2 του σχολείου μας.

Συγκεντρώθηκαν 3 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με μικροαπορρίμματα (αποτσίγαρα, καλαμάκια, υλικά συσκευασιών, κουτάκια αναψυκτικών, πλαστικά μπουκάλια και σακούλες, πακέτα τσιγάρων, κομμάτια χαρτιών, πλαστικών και φελιζόλ).

Τα στοιχεία καταγραφής της δράσης θα αποσταλούν στην HELMEPA, για περαιτέρω επεξεργασία και προβολή, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επισκεπτών σχετικά με την ανάγκη προστασίας των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τη Βιολόγο του Ενυδρείου Ρόδου         κα Κορσίνη-Φωκά Μαρία για την ενδιαφέρουσα ενημέρωση που απλόχερα μας πρόσφερε, σχετικά με την ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την είσοδο των πλαστικών στην τροφική αλυσίδα και την εισβολή των ξενικών ειδών που κατακλύζουν πλέον τις θάλασσές μας λόγω της κλιματικής αλλαγής.