Παιδιά ελάτε  να τραγουδήσουμε  στην Παιδική Χορωδία του δήμου Ρόδου

Από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου ανακοινώνεται ότι:

Κάθε Σάββατο, στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο, από τις 11.30πμ έως τις 12 το μεσημέρι, λειτουργεί τμήμα Χορωδίας για παιδιά από 4 έως 6 χρονών!

Στα μαθήματα παίρνουν μέρος και οι γονείς με σκοπό να αποτυπώσουν τεχνικές με τις οποίες θα βοηθήσουν αργότερα  στο σπίτι τα παιδιά τους, γνωστικά και συναισθηματικά. 

Σ’ αυτό το τμήμα Χορωδίας τα παιδιά προσεγγίζουν το τραγούδι και τη μουσική γενικότερα, μέσα από τρόπους όπου το παιχνίδι, η κίνηση και το ευχάριστο μαθησιακό κλίμα είναι διαρκώς παρόντα.

• Επίσης, κάθε Σάββατο, στον ίδιο χώρο, από τις 6.15μμ έως τις 6.45μμ., λειτουργεί τμήμα προετοιμασίας Χορωδίας για παιδιά από 7  έως 11 χρονών.

Και στο τμήμα αυτό οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να είναι μέσα στο χώρο δουλειάς και να παρακολουθούν τις μουσικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά τους. Και εδώ υπάρχει μια μορφή συνεκπαίδευσης, γονέων και παιδιών!

• Επισημαίνεται ότι, κάθε Δευτέρα στο χώρο που ήδη προαναφέρθηκε, από τις 7.45μμ έως τις 8.30μμ., λειτουργεί τμήμα προετοιμασίας ενηλίκων, για την είσοδο στην Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου.

Για την συμμετοχή στο τμήμα, δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις, ούτε αυτό που καλούν «καλή φωνή». (Η δουλειά που γίνεται στο χώρο, σύντομα δίνει «καρπούς»). Αρκεί η πρόθεση για επαφή με το ποιοτικό τραγούδι.

    Για την συμμετοχή στα παραπάνω τμήματα δεν ισχύουν δίδακτρα.

Πληροφορίες μπορείτε να παίρνετε από τον διδάσκοντα στα τμήματα, κύριο Γιώργο Σακελλαρίδη (Διδάκτορα Μουσικής Παιδαγωγικής και επί 34 έτη Διευθυντή Χορωδιών), στο τηλέφωνο  697 6968055.