Αλλάζει ο Μαραθώνιος της Ρόδου

Μέσα στον επόμενο μήνα θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Ρόδου μέσα στο 2017.

Ο αγώνας αν και είχε ανακοινωθεί από τους διοργανωτές του ότι θα γίνει την 30η Απριλίου, τελικά αλλάζει ημερομηνία και πρόκειται να διεξαχθεί την 9η του ιδίου μήνα.

Ένας από τους λόγους της αλλαγής αυτής είναι ότι στις αρχές του μήνα ο καιρός δεν θα είναι τόσο ζεστός, κάτι πολύ σημαντικό για όσους δρομείς θέλουν  να σημειώσουν καλές επιδόσεις. Αλλαγές θα γίνουν επίσης και στη διαδρομή, παραμένοντας πάντα κυκλική μέσα στην πόλη της Ρόδου, όμως με τους δρομείς να τη διανύσουν αντιστρόφως…

Κάποιες απ’ αυτές τις διαφοροποιήσεις συντελούν ώστε να μην έχουν κόντρα τον ήλιο οι συμμετέχοντες με αποτέλεσμα την καταπόνησή τους, ενώ θα απολαύσουν και καλύτερη θέα μέσα στην πόλη.
Οι προκηρύξεις όπως επίσης ό, τι αφορά τη διοργάνωση των παράλληλων αγώνων δρόμου, 5, 10χλμ. καθώς και των 1000μ. μαθητών, θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

Μόνο βέβαιο μέχρι στιγμής είναι η αλλαγή της ημερομηνίας ώστε να ξεκινήσει η διοργάνωση να προβάλλεται και μέσω των τουριστικών εκθέσεων για την προσέλκυσης περισσότερων συμμετοχών.

Η διαδρομή των 42.195 μ., όπως πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλη: Κέντρο Ρόδου δικαστήρια-Πλατεία Ελευθερίας-Οδός Σάββα Νικολάου-Οδός Γεωργίου Παπανικολάου- Οδός Κω-Οδός Λέρου-Οδός Καλύμνου-Ακτή Μιαούλη- Κάτω Πέτρες-Οδός Κρητικά/Ιαλυσού- Στροφή 1η στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)-Οδός Ιαλυσού/Κρητικά-Κάτω Πέτρες-Ακτή Μιαούλη- Οδός Καλύμνου-Οδός Λέρου-Οδός Κω- Οδός Γεωργίου Παπανικολάου -Οδός Σάββα Νικολάου-Πλατεία Ελευθερίας-Ακτή Σαχτούρη-Πύλη Ελευθερίας-Ακτή Σαχτούρη- Οδός Αυστραλίας-Νέα περιφερειακή Ρόδου-Στροφή 2η στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλιθέας-Νέα περιφερειακή Ρόδου-Οδός Αυστραλίας-Ακτή Σαχτούρη-Πύλη Ελευθερίας-Μύλοι-Στροφή 3η στο ελαφάκι-Μαρίνα Μανδρακίου-Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας- Επανάληψη διαδρομής -Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας. 2 ΦΟΡΕΣ.