Προφυλακίστηκαν και οι δύο γυναίκες για τις κλοπές

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους η 29χρονη Αθηναία και η 30χρονη Αλβανίδα, οι οποίες ήρθαν στο νησί μας για διακοπές και άρχισαν τις κλοπές!

Σε βάρος των δύο γυναικών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενες από τους συνηγόρους τους κ.κ. Γιώργο Κακακιό, Μανώλη Βλάχο και Εμμανουήλ Αναστασάκη προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενες όλα όσα τους καταλογίζονται πλην της μίας κλοπή που έχουν διαπράξει.
Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες.
Η σύλληψη των δύο γυναικών έγινε στις 3 Νοεμβρίου το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού.

Οι ίδιες αφίχθησαν το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2016 αεροπορικώς από την Αθήνα στο νησί μας και αφού ενοικίασαν ένα ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται ευκολότερα, έπιασαν … δουλειά!
Συγκεκριμένα, η 29χρονη και η 30χρονη μετέβησαν στην Ιαλυσό όπου επιχείρησαν αρχικά να εισέλθουν σε σπίτι της περιοχής στο οποίο απουσίασαν οι ένοικοί του, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς ήταν καλά κλειδωμένο. Στη συνέχεια πήγαν σε ένα δεύτερο, εκεί όμως βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον ιδιοκτήτη και χρησιμοποιώντας μία δικαιολογία τράπηκαν σε φυγή.

Στο τρίτο σπίτι όμως που επέλεξαν περίπου το μεσημέρι, τα κατάφεραν καθώς οι ιδιοκτήτες έλειπαν και οι δύο γυναίκες μπήκαν μέσα από παράθυρο και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
Οι δράστιδες έβαλαν τα κλοπιμαία μέσα στο όχημα και κατά τη μετακίνησή τους, τους σταμάτησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού που έκαναν περιπολία και είχαν αντιληφθεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με τις δύο γυναίκες.

Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και οι δύο δράστιδες οδηγήθηκαν στο Τμήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες είναι γνωστές τόσο στην Αττική όσο και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας μας (Λάρισα, Γρεβενά, Κοζάνη, Χίο κ.α.) καθώς και εκεί έχουν αναπτύξει παρόμοια «δραστηριότητα»!