Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου στην ημερίδα με τίτλο «Μάθε για μένα και ας σχεδιάσουμε για όλους», που διοργανώθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρόδου (7ο Γυμνάσιο, Μιχ. Πετρίδη 29) στις 24/10/2016.

Οι Παραολυμπιονίκες μας Θανάσης Μπαράκας, Κέλλυ Λουφάκη, Στέφανος Διαμαντής  και ο εμπνευστής της δράσης «Παρέα εν δράση», Τάκης Αλεξανδράκης, μίλησαν για τις εμπειρίες τους, τα βιώματα και τους αγώνες που δίνουν καθημερινά, ενώ απάντησαν και στις ερωτήσεις του κοινού. Η ημερίδα πλαισιώθηκε από βιωματικά εργαστήρια και προσομοιώσεις.

«Η επιτυχία της ημερίδας κατέδειξε την αμέριστη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον του κόσμου για αυτούς τους ήρωες της ζωής, που παλεύουν καθημερινά και αγωνίζονται εντός και εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η όλη εμπειρία αποτέλεσε μάθημα ζωής για όλους όσοι ήμασταν παρόντες στην εκδήλωση αυτή του ΣΔΕ Ρόδου, καθώς ήρθαμε σε επαφή με καταστάσεις που γνωρίζαμε μόνο θεωρητικά. Η φράση «εμπειρία ζωής» που χρησιμοποίησαν πολλοί μαθητές μας βγαίνοντας από το χώρο της ημερίδας, νομίζω ότι περικλείει και συμπυκνώνει τη συναισθηματική κατάσταση όλων μας εκείνη τη μέρα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους προαναφερθέντες Παραολυμπιονίκες μας, τον κ. Γιάννη Πρώτο, τον κ. Τάκη Αλεξανδράκη, την κ. Χριστίνα Καραγιάννη (κύρια υπεύθυνη της όλης διοργάνωσης), τον κ. Κώστα Στυλιανού (εκπρόσωπο του Δήμου), τον κ.  Ποντικάκη (χορηγό της εκδήλωσης), τον κ. Χατζηδιάκο (επίσης, χορηγό της εκδήλωσης) και φυσικά όλους όσοι παραβρέθηκαν στην ημερίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρόδου.

Αθανάσιος Κλέτσας
Διευθυντής ΣΔΕ Ρόδου