«Θετικό ότι δεν καταρρεύσαμε από τα τρίποντα»!

Στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός του Κολοσσού H Hotels, Άρης Λυκογιάννης, τόνισε τα εξής: «Είχαμε μία ιδιαίτερη εβδομάδα προετοιμασίας. Εγώ προσωπικά δεν έχω την αίσθηση ότι το παιχνίδι και η εμφάνιση με τον Ολυμπιακό μας επηρέασε. Ενδεχομένως, έναν ή δύο παίκτες αλλά όλη την εβδομάδα, στην προσπάθεια να διαγράψουμε αυτό το ματς, ήμαστε επιθετικοί απέναντί τους. Επί της ουσίας, δεν κερδίσαμε και τίποτα από αυτό το παιχνίδι. Το χάσαμε.

Στο σημερινό παιχνίδι, είχαμε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο ήμαστε πολύ κακοί στο αμυντικό κομμάτι με αποτέλεσμα να επιτρέψουμε στον Κόροιβο να συνδεθεί με το καλάθι. Στο δεύτερο ημίχρονο, όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν έχω παράπονο από την άμυνα. Παίξαμε πολύ καλά. Απλά, ο Κόροιβος έβαλε μεγάλα, δύσκολα και μαρκαρισμένα σουτ. Ακόμη κι αυτό, ήταν απόρροια της δικής μας κακής αμυντικής συμπεριφοράς στο πρώτο ημίχρονο!

Το θετικό της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) μέρας είναι ότι όταν παίζεις στο γήπεδό σου, με την πίεση του αποτελέσματος, και ο αντίπαλος έρχεται και βάζει τέτοια μεγάλα σουτ, συνήθως καταρρέεις. Εμείς δεν καταρρεύσαμε.

Ήμαστε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού συγκεντρωμένοι. Δεν παρατηθήκαμε, δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας ούτε στα 36’’ που ο Κόροιβος πέρασε μπροστά με ένα μεγάλο σουτ τριών πόντων. Είναι το πιο θετικό που κρατάμε από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) νίκη, σ’ ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που παίζει με έναν τέτοιο τρόπο που μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε αλλά και να χάσει από τον οποιονδήποτε».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Κοροίβου, Ντίνος Καλαμπάκος, σχολίασε: «Καταρχήν να πούμε συγχαρητήρια στον Κολοσσό και στον Άρη (σ.σ. Λυκογιάννη). Νομίζω ότι αν είσαι φίλαθλος, είδες ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Αν είσαι οπαδός του Κολοσσού, φεύγεις ευχαριστημένος. Αν είσαι του Κοροίβου, φεύγεις πικραμένος και στενοχωρημένος όπως γίνεται σε όλα τα παιχνίδια που είναι «κλειστά» και τελειώνουν στον πόντο.

Έχουμε ένα μεγάλο ταξίδι επιστροφής για να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτό παιχνίδι.

Ξέραμε ότι ο Κολοσσός θα ήταν καλά ψυχολογικά γιατί έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Ήταν μία ευκαιρία. Ήμαστε τυχεροί γιατί βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και περάσαμε μπροστά στο σκορ λίγο πριν το τέλος. Πήραμε την απόφαση να παίξουμε με αλλαγές στην τελευταία φάση.

Έβαλαν το καλάθι και πέρασαν μπροστά. Ήταν και τυχερά τα παιδιά του Κολοσσού γιατί δεν είχαν ομαδικά φάουλ και μας στρίμωξαν και με το χρόνο και με την ψυχολογία. Δεν είμαι δυσαρεστημένος από τα παιδιά μου. Μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος».

Δυναμική (επαν)εμφάνιση έκανε ο Μιχάλης Λιάπης ο οποίος στις δηλώσεις του ανέφερε τα παρακάτω: «Ήταν ένα δύσκολο για μας παιχνίδι με μία ομάδα που δεν είχε τίποτα να χάσει και το έδειξε με την άνεση που έβαζε τα τρίποντα. Είχαμε να διαχειριστούμε την καλή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό γιατί έχουμε δει πολλές φορές ότι οι ομάδες που παίζουν πολύ καλά με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, την επόμενη αγωνιστική δεν εμφανίζονται τόσο καλές όσο θα έπρεπε.

Έγινε και με τη Λευκάδα. Εμείς καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι ως το τέλος και πήραμε τη νίκη που είναι πολύ σημαντική και συνεχίζουμε τη δουλειά τώρα για το ματς με τον Παναθηναϊκό αλλά και τα δύο σερί εντός έδρας».

Τέλος, ο Τόντρικ Γκότσερ του Κοροίβου υπογράμμισε: «Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, ήρθαμε σε ένα σκληρό γήπεδο να παίξουμε απέναντι σε μία σκληρή ομάδα. Μας έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ οπότε δυσκολευτήκαμε να αντέξουμε μέχρι το τέλος».