Επιστολή Δ. Κρεμαστινού για την απομάκρυνση του Χ. Πλάτση απο υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός απέστειλε επιστολή προς τον υποδιοικητή της 2ης Υ.ΠΕ.  Χαράλαμπο Πλάτση, μόλις πληροφορήθηκε την απόλυση του τελευταίου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αγαπητέ κύριε Πλάτση,

Με ενημερώσατε ότι σας κάλεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης και σας ζήτησε να παραιτηθείτε ενώ η σύμβασή σας θα έληγε μετά από τρεις μήνες και θα μπορούσε απλώς να μην σας την ανανεώσει. Δυστυχώς, όμως, σας απέλυσε.

Για μένα, πέραν της προσωπικής διάστασης του θέματος την οποία ιδιαιτέρως σέβομαι, υπάρχει ένα ουσιαστικό θέμα για όλα τα Δωδεκάνησα. Είναι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που δεν θα υπάρχει νησιώτης εκπρόσωπος στην ηγεσία της 2ης Δ.Υ.ΠΕ. που να γνωρίζει τα νησιωτικά θέματα υγείας από κοντά. Όπως θα θυμάστε, όταν πρωτολειτούργησε η  Υ.ΠΕ., μετά από εισήγηση δική μου, η βάση της ήταν στη Ρόδο. Αργότερα, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας η βάση της μεταφέρθηκε στον Πειραιά αλλά υπήρχε εκπρόσωπος από τα νησιά. Σήμερα, από ότι με πληροφορείτε, ο αντικαταστάτης σας δεν προέρχεται από τα νησιά και το θέμα, κατά συνέπεια, γίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό για τα θέματα υγείας της νησιωτικής Ελλάδας.

Είναι αναμφισβήτητο ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε ότι λειτουργούσατε πολιτικά και όχι τεχνοκρατικά. Όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας έκριναν ότι το έργο σας ήταν ιδιαίτερα θετικό. Το ίδιο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Τώρα, το γιατί αδικαιολόγητα απολύεστε από τον κ. Πολάκη είναι θέμα που θα πρέπει να το κρίνουν όλοι οι συμπολίτες μας για δουν με ποιον τρόπο σκέφτονται οι άνθρωποι που τους εμπιστεύτηκαν την υγεία του ελληνικού λαού.

Με εκτίμηση

 

Καθηγητής Δ. Κρεμαστινός

Αντιπρόεδρος της Βουλής