Απονομή πιστοποιητικών ξένων γλωσσών και “Ευρωπαϊκή βραδιά”  στα Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία”

Αύριο στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η «Ευρωπαϊκή Βραδιά 2016» με θέμα “Culture Connects”, μια εκδήλωση αφιερωμένη στη ξενόγλωσση εκπαίδευση. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών και θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις».

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των πιστοποιητικών Ξένων Γλωσσών στους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στις εξετάσεις (Μάιος - Ιούνιος 2016), οι οποίες στέφθηκαν με σημαντικές επιτυχίες.

Φέτος θα απονεμηθούν συνολικά 253 πιστοποιήσεις στους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και των εκπαιδευτικών κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ ΜΑΘΗΣΙΣ». Από αυτές οι 186 είναι για την αγγλική γλώσσα, οι 25 για τη γερμανική γλώσσα και οι 42 για την γαλλική γλώσσα.

Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» η ξενόγλωσση εκπαίδευση ξεκινά από το Νηπιαγωγείο και εκτείνεται μέχρι το Λύκειο, μέσω της εφαρμογής ενός ενιαίου προγράμματος. Η εντατική διδασκαλία των ξένων γλωσσών (Αγγλικών, Γερμανικών και Γαλλικών) σε επίπεδα, αποβλέπει στο να επιτύχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες άνεση στην κατανόηση και χρήση των ξένων γλωσσών και στην απόκτηση πιστοποιήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το βασικό εμπλουτισμένο τους πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να πάρουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης που διεξάγονται από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς.

Για την Αγγλική Γλώσσα οι μαθητές λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις που προσφέρονται από το Cambridge ESOL (τμήμα του University of Cambridge), το EDI και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Για τη Γαλλική Γλώσσα, οι μαθητές συμμετέχουν στις εξετάσεις που οργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Για τη Γερμανική Γλώσσα οι μαθητές παίρνουν μέρος στις εξετάσεις που προσφέρονται από το Goethe-Institut των Αθηνών και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και των εκπαιδευτικών κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ ΜΑΘΗΣΙΣ» στις εξετάσεις γλωσσομάθειας είναι ιδιαίτερα υψηλά. Διαπιστώνεται χρόνο με το χρόνο μια σημαντική βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στη μάθηση των ξένων γλωσσών. Δεν είναι μόνο οι υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν οι μαθητές, ούτε η διαχρονικότητα των επιτυχιών αλλά και το γεγονός ότι οι επιτυχίες των μαθητών είναι αποτέλεσμα της συστηματικής εργασίας που έχει πραγματοποιηθεί στο σχολικό πλαίσιο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες για τις επιτυχίες τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με συνέπεια και μεθοδικότητα για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι των εξεταστικών φορέων θα αναφερθούν στη σημασία της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Θα ακολουθήσει η απονομή των πιστοποιητικών στους μαθητές ενώ στη λήξη της, μαθητές και μαθήτριες θα παρουσιάσουν χορευτικά δρώμενα εμπνευσμένα από τις παραδόσεις των ευρωπαϊκών λαών. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν εδέσματα φτιαγμένα με συνταγές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που θα έχουν παρασκευάσει γονείς και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».