Ελεύθεροι δύο νεαροί που είχαν 250 γραμμάρια χασίς

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους ο  21χρονος  και ο 20χρονος που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου την περασμένη εβδομάδα έχοντας περίπου 250 γραμ. χασίς στην κατοχή τους.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Ιωάννη Κούκουλα πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος δήλωσε ότι και προανακριτικά και ειδικότερα πως τα ναρκωτικά τα είχε για δική του αποκλειστική χρήση. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ουδέποτε έχει δώσει σε άλλο άτομο ναρκωτικά, δεν βρέθηκε καμία ζυγαριά στην κατοχή του.

Αλλά και ο 20χρονος από την πλευρά του αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και απολογούμενος τόνισε μεταξύ άλλων πως ουδέποτε έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας έστω και για πταισματική παράβαση.

Ο 20χρονος είπε πως με τον συγκατηγορούμενό του είναι φίλοι και γνωρίζει και την οικογένεια του (οι γονείς του είναι αξιωματικοί του στρατού, διαμένουν στην Κύπρο και είναι ευκατάστατοι). Την ημέρα της σύλληψής τους ο 20χρονος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον φίλο του, ο οποίος του ζήτησε αν μπορούσε να τον μεταφέρει στο σπίτι του στ’ Ασγούρου καθώς δεν κρατούσε χρήματα επάνω του για να καλέσει ταξί. Μάλιστα ο 21χρονος βρισκόταν κοντά στο σπίτι του 20χρονου. Ο τελευταίος δέχτηκε και δανείστηκε το μοτοποδήλατο της μητέρας του, το οποίο είχε και πρόβλημα στον πίσω τροχό για αυτό και η μητέρα του τον συμβούλευσε να προσέχει γιατί ήταν χαλασμένο.

Ο 20χρονος πράγματι παρέλαβε το φίλο του, μη γνωρίζοντας για την περιπέτεια στην οποία θα έμπαινε, ενώ έβαλε και το σακ βουαγιάζ που κρατούσε ο 21χρονος μέσα στο δίκυκλο για να μην το κρατάει. Στη διαδρομή το χαλασμένο λάστιχο άρχισε να τους δημιουργεί προβλήματα με αποτέλεσμα να κατέβουν από αυτό και να αρχίσουν να το σπρώχνουν προκειμένου να φθάσουν ξανά στο σπίτι του 20χρονου όπου θα έδινε χρήματα στο φίλο του για να πάρει ταξί.
Τότε τους εντόπισαν οι αστυνομικοί και σε έλεγχο που τους έκαναν βρέθηκαν τα ναρκωτικά που είχε ο 21χρονος στο σακίδιο του.

Σε ότι αφορά την ποσότητα των 0,9 γραμ. χασίς που βρέθηκε στο σπίτι του 20χρονου μετά από δική του υπόδειξη, ο ίδιος απολογούμενος δήλωσε πως του την είχαν δωρίσει γνωστοί ένα μήνα πριν, προκειμένου κάποια στιγμή στο μέλλον ή και καθόλου να δοκιμάσει.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ο 20χρονος χωρίς όρους και ο 21χρονος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2016 τα ξημερώματα στην περιοχή της Ανάληψης να κινούνται με το δίκυκλο μοτοποδήλατο του 20χρονου. Οι αστυνομικοί αφού τους ακινητοποίησαν σε έλεγχο που τους έκαναν βρήκαν μέσα στο όχημα δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 187,8 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, στην κατοχή του 20χρονου 0,9 γραμ. της ίδιας ουσίας και στον 21χρονο το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί διενήργησαν έρευνα και στα σπίτια των δύο ανδρών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία εντόπισαν στο σπίτι του 21χρονου δύο συσκευασίες με ποσότητες 50,9 γραμ. και 6,3 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης αντίστοιχα, καθώς και 50 ευρώ.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες και τα χρηματικά ποσά κατασχέθηκαν ενώ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο συλληφθέντων παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.