Κάθειρξη 6 ετών  για την κλοπή κινητού

Ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 42χρονο που κατηγορείται για τη κλοπή από σπίτι, ενός κινητού τηλεφώνου και την απόπειρα κλοπής σε άλλη οικία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 42χρονο χωρίς ελαφρυντικό και του επέβαλε την παραπάνω ποινή, ενώ έκρινε αθώο τον συγκατηγορούμενο του λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες στις 10 Νοεμβρίου 2015 στις 8.15 το βράδυ επισκέφθηκαν διώροφη πολυκατοικία στην Ανάληψη όπου διαμένει ημεδαπός με την μητέρα του και αφού άνοιξαν το πατζούρι της μπαλκονόπορτας του ισογείου διαμερίσματος, επιχείρησαν να μπουν μέσα, έγιναν όμως αντιληπτοί από την μητέρα η οποία ειδοποίησε τον γιο της και οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή προκειμένου να μην συλληφθούν.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα από τις 8.30 έως τις 10 το ίδιο βράδυ μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε άλλη οικία και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Ένοχος για τις κλοπές
Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 19χρονος που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον κατηγορούμενο ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι για μία κλοπή και τελικά είχε διαπιστωθεί ότι είχε διαπράξει τέσσερις!

Πιο συγκεκριμένα, ο 18χρονος συνελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου γιατί αφαίρεσε από το σπίτι 27χρονης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα, τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στη δικαιούχο.

Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκαν επιπλέον 4 κλοπές  σε σπίτια, και κλοπή σε αυτοκίνητο και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 18χρονου, ο οποίος από τις αρχές Φεβρουαρίου 2015 έως τις 01-12-2015  αφαίρεσε κατά περίπτωση χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή.