Ο αρχηγός είναι εδώ!

Ο φετινός ρόλος του Γιάννη Γεωργαλλή στον Κολοσσό H Hotels είναι περίπου ο ίδιος με εκείνον που είχε πέρσι στο β’ γύρο όμως ο ίδιος αποδίδει πολύ καλύτερα αυτή τη σεζόν, εκμεταλλευόμενος το χρόνο συμμετοχής του. Η απουσία του Σαλούστρου αλλά και του Βασιλόπουλου, ο οποίος δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα, έχουν δώσει χώρο στον αρχηγό των «θαλασσί» να συνεισφέρει πολύ περισσότερο από πέρσι, δείχνοντας πως νιώθει ο ίδιος πιο σίγουρος για τον εαυτό του. Ίσως αυτό να είναι που κάνει τη διαφορά…

Στο παιχνίδι – θρίλερ με τον Κόροιβο, ο Γεωργαλλής πρόσθεσε ακόμη μία καλή εμφάνιση αλλά ήταν τα χρονικά σημεία που βοηθούσε επιθετικά την ομάδα του. Για τα αμυντικά του καθήκοντα, τα σχόλια περιττεύουν αφού οι ικανότητές του είναι δεδομένες. Στην επίθεση, ωστόσο, δεν ανήκει στους λεγόμενους «κλασικούς σουτέρ». Φαίνεται ότι έχει δουλέψει το μακρινό σουτ, δε διστάζει να πάρει την προσπάθεια και μέχρι στιγμής δικαιώνεται. Και το πιο σπουδαίο, πόσο μάλλον για έναν αρχηγό, είναι ότι αναλαμβάνει δράση στα δύσκολα.

Ο Γεωργαλλής έχει σημειώσει 34 πόντους στα πέντε ματς του πρωταθλήματος εκ των οποίων οι 25 στα τελευταία τρία. Από τους 34 πόντους, οι τριάντα προέρχονται από τα 6.75μ. και μάλιστα με ποσοστό κοντά στο 50%. Είναι επίσης ο τρίτος ριμπάουντερ του Κολοσσού, ο πιο ενεργητικός στην άμυνα με τα περισσότερα φάουλ αλλά και ο πιο …αλάνθαστος αφού παίζει μέσο όρο 22 λεπτά και μέχρι τώρα έχει κάνει μόλις ένα λάθος!

Αξίζει τον κόπο να κάνουμε μία σύγκριση στους αριθμούς με την περσινή σεζόν και θα γίνει πιο εντυπωσιακή η διαφορά. Ο αρχηγός την προηγούμενη χρονιά είχε συνολικά 43 πόντους (49 μαζί με τα πλέι οφς), έπαιζε 15 λεπτά ανά αγώνα, μάζεψε 62 ριμπάουντ (80 συνολικά) ενώ ήδη φέτος σε πέντε ματς έχει φτάσει τα 20!