Ρόδος: Φονική επίθεση από πιτ μπουλ σε μικρό σκυλάκι

Τραγικό θάνατο βρήκε μικρόσωμο σκυλάκι στα κοφτερά δόντια πιτ-μπουλ! Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στη Ρόδο και πρόκειται να απασχολήσει τη δικαιοσύνη καθώς οι ιδιοκτήτες του μικρού σκυλιού έχουν στραφεί νομικά κατά του ιδιοκτήτη του πιτ-μπουλ!

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι που είχε υιοθετήσει πριν από τρία περίπου χρόνια το μικρό ημίαιμο σκυλί κατέθεσε χθες μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, διά του δικηγόρου του κ. Παναγιώτη Μηνά ζητώντας να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά του ιδιοκτήτη του πιτ- μπουλ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου και ενώ η 45χρονη μαζί με συγγενικό της πρόσωπο βρίσκονταν στο κατάστημά τους και στα πόδια τους κοιμόταν το μικρό σκυλάκι.

 Στη διπλανή οικία βρισκόταν το πιτ -μπουλ το οποίο ξαφνικά – όπως οι μηνυτές αναφέρουν- όρμησε στο μικρό κοιμώμενο σκυλί και αφού το άρπαξε από τα πίσω πόδια στα δόντια του το έσυρε στην αυλή του σπιτιού τους και άρχισε να το δαγκώνει.

Αμέσως επενέβησαν συγγενείς αλλά και πλήθος άλλων γειτόνων οι οποίοι προσπάθησαν να απελευθερώσουν τον σκύλο από τα σαγόνια του επικίνδυνου σκύλου, καθώς ο τελευταίος τον έσερνε  και τον κτυπούσε στο οδόστρωμα.

Προς στιγμή πράγματι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ημίαιμο σκυλί, σε λίγες στιγμές όμως και ενώ κρατούσαν το πιτ μπουλ τρείς άνθρωποι για να απομακρυνθεί με ασφάλεια το μικρό ζώο, το πιτ μπουλ κατάφερε να ξεφύγει και ξαναεπιτέθηκε και αρπάζοντας τον στα σαγόνια του του κατάφερε νέα θανάσιμα τραύματα. 

Οι περίοικοι επενέβησαν ξανά καταφέρνοντας αυτή τη φορά να ελευθερώσουν το μικρό σκυλί, το οποίο και τράπηκε σε φυγή. Δεν κατάφερε όμως να σωθεί αφού λίγα μέτρα μακρύτερα παρά τις προσπάθειες κάποιων ανθρώπων που προσπάθησαν να το βοηθήσουν, το σκυλί ξεψύχησε.

Σύμφωνα με τη μήνυση, δεν ήταν η πρώτη φορά που το πιτ- μπουλ επιτέθηκε στο ημίαιμο σκυλί, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και πριν από περίπου εννέα μήνες, όμως ο ιδιοκτήτης είχε ζητήσει από την 45χρονη και το σύζυγό της να καλύψει όλα τα έξοδα της νοσηλείας του μικρού σκυλιού και υποσχέθηκε ότι θα ελάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να μην κυκλοφορεί ελεύθερα σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους ο σκύλος του.

Οι μηνυτές αναφέρουν επίσης ότι ο συγκεκριμένος σκύλος έχει ξαναεπιτεθεί και σε άλλα κατοικίδια της περιοχής και πως σχετικά έχει ενημερωθεί και η Φιλοζωική στην οποία έχουν γίνει καταγγελίες, ενώ υπάρχει κίνδυνος σύμφωνα με κτηνιάτρους τους οποίους ρώτησαν η 45χρονη και ο σύζυγός της, να επιτεθεί ακόμη και σε άνθρωπο. Για το λόγο αυτό και ζητούν να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.