Βελτιώνονται οι συνθήκες στο κυνοκομείο της Ρόδου

Από τα πρότυπα πλέον κυνοκομεία της χώρας μας είναι αυτό της Ρόδου, που χαρακτηρίζεται για την κοινωνική του συμπεριφορά.

Το κυνοκομείο Ρόδου έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να φέρει κοντά του τον κόσμο του νησιού και τους φιλόζωους καθώς και τους διστακτικούς επισκέπτες. Δείχνει εμπιστοσύνη στους φιλόζωους που επιθυμούν να υιοθετήσουν ζώα στο νησί και συνδράμει σε όσο περισσότερα περιστατικά μπορεί, τα οποία αφορούν άρρωστα, χτυπημένα ή εγκαταλελειμμένα ζώα, καθώς και ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το Κυνοκομείο Ρόδου το διαχειρίζεται ο Σύλλογος Φιλοζωικής, ο οποίος πέραν των άλλων, φροντίζει για την γενικότερη προστασία των τετράποδων κάνοντας συστάσεις σε μη σωστούς και συνεργάσιμους ιδιοκτήτες ή ακόμη και καταθέτοντας αναφορές στις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές.

Σε στενή συνεργασία με την δημοτική αρχή και με την οικονομική πάντα στήριξη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Πόκκια, βελτιώνει συνεχώς τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων ζώων με επισκέψεις στους κτηνίατρους της περιοχής, εμβολιασμούς και βέβαια με σωστή διατροφή των ζώων.

Το Κυνοκομείο της Ρόδου έχει πλέον γίνει πόλος έλξης για οικογένειες και μικρά παιδιά,  νέους, εθελοντές αλλά και ξένους επισκέπτες στους οποίους αφήνει άριστες εντυπώσεις .
Κάθε σχολικό έτος αρκετά σχολεία και παιδικοί σταθμοί επιλέγουν να πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική εκδρομή τους στο Κυνοκομείο της Ρόδου.

Ο σύλλογος Φιλοζωικής επίσης διοργανώνει ομιλίες σε σχολεία για την ενημέρωση της νέας γενιάς και την καλλιέργεια του πνεύματος φιλοζωίας σε αυτά.

Ωστόσο παρά τις όποιες προσπάθειες τα στοιχεία προκαλούν θλίψη καθώς τα περιστατικά εγκατάλειψης είναι πάρα πολλά, με αποτέλεσμα να απαιτείται η ανάγκη στήριξης όλων μας, σε αυτό το σπουδαίο έργο που προσφέρει στον τόπο το Κυνοκομείο της Ρόδου.

Οι τροφές για τα ζώα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Κυνοκομείου, τα φάρμακα, τα σπιτάκια για το χειμώνα και τόσα άλλα είναι ζητήματα για τα οποία μεριμνούν οι άνθρωποι που βοηθούν στο έργο που γίνεται εκεί.

Σε αυτή τη προσπάθεια μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε, προσφέροντας έτσι αγάπη και καταφύγιο σε δεκάδες αδέσποτα, εγκαταλελειμμένα ή τραυματισμένα ζώα!