Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ

Θετική εξέλιξη για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΠΡΟΤΟΥΡ αποτελεί το γεγονός ότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενέκρινε το τελευταίο ένταλμα των 300 χιλιάδων ευρώ με το οποίο ο Οργανισμός μπορεί να προβεί σε δράσεις για τη διαφήμιση και την προβολή της Ρόδου.

Ως γνωστόν,  με τη νέα δημοτική θητεία η λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ «μπλοκαρίστηκε» επειδή δεν εγκρίθηκε το πρώτο ένταλμα των 250 χιλιάδων ευρώ για τη χρηματοδότησή του, για το οποίο είχε πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο. Το ένταλμα αυτό ακόμη εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο κεντρικά.
Το δ.σ. πήρε και νέα απόφαση για ένταλμα 300 χιλιάδων ευρώ με το οποίο, όμως, ο Δήμος μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνο δράσεις του ΠΡΟΤΟΥΡ και όχι τη λειτουργία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, υπήρξε θετική εξέλιξη και το ένταλμα αυτό εγκρίθηκε από τον Επίτροπο, κάτι που ικανοποίησε τη Δημοτική Αρχή αφού έκανε ό,τι έπρεπε, περιγράφοντας αναλυτικά τις δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν.

Αυτό σημαίνει ότι, πλέον, ο Οργανισμός μπορεί να πάρει μία «ανάσα» και να σχεδιάσει δράσεις για την προβολή και διαφήμιση της Ρόδου, να έχει παρουσία σε σημαντικές εκθέσεις κτλ.
Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί ότι, τη νέα χρόνια, όταν θα γίνει και ο απολογισμός των δράσεων του Οργανισμού, θα καταστεί σαφές ότι για να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του θα πρέπει πλέον να συμβάλουν στη χρηματοδότησή του και οι άλλοι φορείς και οι παραγωγικές τάξεις που συμμετέχουν.