Διακοπή στο πρωτάθλημα μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του Γ.Μπίκα

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς, όπως φαίνεται, ούτε η διορισμένη από τη ΦΙΦΑ, Επιτροπή Εξομάλυνσης έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να αποτρέψει όσους θεωρούν ότι ο χώρος τους ανήκει και προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, ακόμη και με εγκληματικές ενέργειες. 

Λίγες μετά την απόπειρα εκφοβισμού του διαιτητή και μέλος της ΚΕΔ, Γιάννη Τσαχειλίδη και παρά τις απειλές που ακολούθησαν από τη ΦΙΦΑ για τιμωρία αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήρθε ακόμη ένα γεγονός να προστεθεί στα πολλά που αφορούν απόπειρες τρομοκράτησης διαιτητών.

Θύμα, αυτή τη φορά, ο άνθρωπος που επελέγη από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να ηγηθεί της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργος Μπίκας καθώς άγνωστοι έκαψαν το σπίτι του  στην Χαλκιδική και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονταν να ανακαλέσει την παραίτησή του.
 
Η εντολή για την διακοπή των πρωταθλημάτων δόθηκε άμεσα από τον απεσταλμένο της ΦΙΦΑ στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ενώ λίγο μετά τις 14.00 ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ επιβεβαιώνοντας την φημολογία. Σύμφωνα με αυτή, αναστέλλονται όλα τα πρωταθλήματα μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς, όπως αναφέρει. 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής  όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την  στάση της.

Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA».

http://www.stokokkino.gr/