Ζητούν ειδική συνεδρίαση για το θέμα του Κολοσσού

Επανέρχονται οι δέκα τοπικοί φορείς, στο θέμα της κατασκευής μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό.

Οι φορείς ζητούν να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβουλιο και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, θεωρώντας ότι είναι μείζονος σημασίας για το νησί.
Ήδη χθες κατέθεσαν σχετική επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευαγγ. Μανδρακό, αναφέροντας τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,
Επανερχόμαστε στο με αρ. Πρωτ. 42688 αίτημά μας,  που κατατέθηκε στις 31.5.2016 στο Δήμο Ρόδου με θέμα την «Κατασκευή Μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό της Ρόδου».
Το αίτημα συνοδευόταν από τις υπογραφές 1.450 δημοτών και δέκα παραγωγικών φορέων του νησιού, βάσει του όρου που προβλέπεται στον «Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», Ν.3463/2006, άρθρο 215, παρ. 3.
Κατανοούμε ότι, λόγω φόρτου της ημερήσιας διάταξης των Δημοτικών Συμβουλίων, ήταν ενδεχομένως δύσκολο μέχρι τώρα να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, παρακαλούμε όμως, δεδομένης της σπουδαιότητας του ζητήματος και ύστερα από απαίτηση πολλών δημοτών, να ενταχθεί το συντομότερο δυνατόν στην ημερήσια διάταξη του οικείου Συμβουλίου.

Παρά τις ενδεχόμενες αντιρρήσεις μιας μικρής μερίδας δημοτών, λόγω της ελλιπούς πληροφόρησης για το τι ακριβώς ζητούμε, θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να εξετάσει επιτέλους το θέμα, αναγνωρίζοντας τη βούληση της πλειοψηφίας του ροδιακού λαού.
Θεωρούμε πως ένα τόσο σπουδαίο θέμα θα ήταν σωστό να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση και να κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους σε αυτό οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του Νομού, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, φορείς, αλλά και πρώην Δήμαρχοι, Βουλευτές και Νομάρχες που είχαν ενασχοληθεί, στο παρελθόν, με το εν λόγω ζήτημα.

Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.
Με εκτίμηση,
Οι εκπρόσωποι των φορέων
•    Τοκούζης Παναγιώτης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικ/νων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδ/σου – Πρόεδρος της «Τουριστικά Καταλύματα Δωδ/σου»
•    Τσούλος Νικόλαος -Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδ/σου
•    Μπόνης Νικόλαος – Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου
•    Κλούβας Ιωάννης – Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Δωδ/σου
•    Μαστόρου Μιχαήλ – Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου
•    Ματσίγγος Γεώργιος - Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου
•    Κώστας Σάββας – Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.
•    Γιαννάς Στέργος – Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Γραφείων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων Ρόδου
•    Λαμπαδάκη Παπασάββα Αικατερίνη– Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αισθητικών Δωδ/σου»