Στη μάχη για τα 13,5 εκατομμύρια του Τζόκερ!

Στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ αναζητούν την τύχη και… την ελπίδα χιλιάδες Δωδεκανήσιοι, οι οποίοι διεκδικούν μία θέση στο όνειρο των 13.500.000 ευρώ του Τζόκερ.

Μετά από 15 απανωτά τζακ ποτ, το ποσό που μοιράζει απόψε το Τζόκερ είναι… αστρονομικό! Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει παροξυσμό στα πρακτορεία του νησιού, με τους πολίτες να σπεύδουν να παίξουν με την τύχη τους, ελπίζοντας πως σήμερα το βράδυ θα καταφέρουν να αλλάξουν τις ζωής τους και να γίνουν… πλούσιοι, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Χιλιάδες Δωδεκανήσιοι από 18 ετών, που είναι και το επιτρεπόμενο όριο συμμετοχής μέχρι και 80 ετών που είναι οι συνηθέστερες ηλικιακές συμμετοχές, έχουν συμπληρώσει ή πρόκειται να συμπληρώσουν σήμερα,  ένα δελτίο του Τζόκερ, κυνηγώντας την ελπίδα της τύχης και τα εκατομμύρια της πρώτης κατηγορίας.
Η προθεσμία για την κατάθεση των δελτίων είναι μέχρι τις 21:30 και μισή ώρα αργότερα ξεκινά η μεγάλη κλήρωση για το ποσό που έχει εκτιναχτεί στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος των πρακτορείων ΟΠΑΠ Ρόδου, κ. Τάσος Λυριστής, περιέγραψε την κατάσταση ενόψει της σημερινής κλήρωσης και τόνισε ότι σήμερα στα πρακτορεία αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου.
« Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος παίζει πολύ μικρά ποσά , κάτω των 10 ευρώ και αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση που υπάρχει και ότι ο κόσμος βλέπει πρώτα τις ανάγκες του και μετά έρχεται να παίξει ένα Τζόκερ για  να έχει μία ελπίδα στην τύχη – κατέληξε ο πρόεδρος των πρακτόρων του ΟΠΑΠ κ. Τάσος Λυριστής..»

Σύμφωνα με τον ίδιο οι φετινές συμμετοχές, δείχνουν μία πτώση της τάξεως του 20-30% λόγω των οικονομικών και των δύσκολων συνθηκών που βιώνει η χώρα.
Όμως, οι Δωδεκανήσιοι, παίζουν περισσότερο  σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας επειδή το βιοτικό τους  επίπεδο είναι καλύτερο συγκριτικά με τις άλλες περιοχές.
Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία της «Ρ» και με επίσημα αρχεία του ΟΠΑΠ, τα Δωδεκάνησα κατάφεραν μέσα σε 8 χρόνια να κερδίσουν το ποσό των 16.111.358 ευρώ, στην 1η κατηγορία (5+1), ενώ βρίσκονται στην δεύτερη θέση της κατάταξης μετά τον νομό Αττικής.