Νέα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Κοιλάδα των Πεταλούδων

Εκδοτήρια…τύπου μετρό αναμένεται να τοποθετηθούν στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, μετά και τη σχετική απόφαση που έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή Ρόδου, ανάμεσα σε διάφορα άλλα θέματα.

Καταρχήν, η Οικονομική ενέκρινε την κατάρτιση όρων διακήρυξης και τη μελέτη του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος έκδοσης και διαχείρισης εισιτηρίων στην Κοιλάδα των Πεταλουδών ενδεικτικού προϋπολογισμού 136 χιλιάδων ευρώ.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Οικονομικής, Αντιδήμαρχος, κ. Σάββας Διακοσταματίου, με αυτό θα αλλάξουν όλη τη διαδικασία επίσκεψης στην Κοιλάδα. Για παράδειγμα, σήμερα έχουν έξι υπαλλήλους και πλέον θα χρειάζονται δύο αφού θα υπάρχουν ειδικά ακυρωτικά μηχανήματα και ειδικές είσοδοι, όπως στο μετρό, τα γήπεδα κτλ., ώστε να γίνεται και έλεγχος των εισιτηρίων. Αυτό, όπως είπε, εντάσσεται στην προσπάθειά τους εκτός από τον εκσυγχρονισμό και της αύξησης των εσόδων στην Κοιλάδα, μειώνοντας οποιεσδήποτε πιθανές απώλειες.

Επίσης, χθες, η Οικονομική αποφάσισε να μην καταργηθεί η όποια δίκη με την Εθνική τράπεζα για την υπόθεση του Grand Hotel που αφορά την εισφορά γης σε χρήμα. Όπως είπε, πρόκειται για μία παλιά υπόθεση η οποία τελεσιδικεί αυτές τις ημέρες και τώρα κρίνεται ποιος θα δώσει τα χρήματα που είναι γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ με τους τόκους. Πήραν, λοιπόν, απόφαση να μην υπάρξει κάποιος συμβιβασμός αλλά να συνεχιστεί η δίκη η οποία θα ολοκληρωθεί 11 Νοεμβρίου.

Μία ακόμη απόφαση που ελήφθη έχει να κάνει με τη  δ.κ. Αφάντου και την τ.κ. Αρχίπολης μια και ήταν οι μόνες που οι δημότες τους πλήρωναν την επέκταση μικτού φωτισμού. Δηλαδή, εάν κάποιος ήθελε να πάρει ρεύμα στο σπίτι που έχτιζε, ο Δήμος έβαζε ένα ποσοστό και όλο το υπόλοιπο ο ιδιοκτήτης και αυτό ήταν κλιμακωτό ανάλογα με το πόσο κοντά βρίσκεται το ακίνητο στον οικισμό.

Αυτό, λοιπόν, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, δεν πληρωνόταν από κανέναν άλλο κάτοικο του νησιού και για λόγους ισονομίας και μέχρι να αποφασίσει ο Δήμος, εισηγείται στα τ.σ. των δύο κοινοτήτων την κατάργηση του μέτρου αφού, όπως είπε, είναι άδικο και όταν αποφασίσει το δ.σ. να ξαναδεί αυτό το θέμα, ό,τι ισχύσει για τους υπόλοιπους θα ισχύει και για τις δύο αυτές κοινότητες.

«Προς το παρόν, δεν μπορούν οι υπόλοιποι να μην πληρώνουν και αυτοί να πληρώνουν», είπε και δήλωσε ότι το θέμα παραπέμπεται στο δημοτικό συμβούλιο.