Ρόδος: Ανήλικοι τσιγγάνοι διέπραξαν τέσσερις ληστείες και δύο κλοπές

 

Δικογραφία σε βάρος τριών ανήλικων τσιγγάνων ηλικίας από 14 έως 16 ετών, σχημάτισαν οι αστυνομικοί της ασφάλιεας Ρόδου, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας.

Οι νεαροί, έστηναν... καρτέρι σε ανυποψίαστους πολίτες περιμετρικά του καταυλισμού των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο και αφού αιφνιδιάζαν περαστικούς συμπολίτες μας, τους άρπαζαν με την απειλή βίας και απειλών, προσωπικά αντικείμενα και χρήματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία τονίζεται συγκεκριμέα:

Εξιχνιάστηκαν χθες (09.11.2016), από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, τέσσερις περιπτώσεις ληστείας και δυο κλοπές που διαπράχτηκαν στην πόλη της Ρόδου την τελευταία εβδομάδα.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί ηλικίας 14, 16 και 16 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι περιφέρονταν σε χώρους στάθμευσης σε πολυκαταστήματα στην ευρύτερη περιοχή καταυλισμού Ρομά στην πόλη της Ρόδου, όπου αιφνιδίαζαν πολίτες από τους οποίους αφαιρούσαν με χρήση βίας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε ότι, οι νεαροί δράστες το χρονικό διάστημα από 01 ως 05.11.2016 διέπραξαν τέσσερις ληστείες σε βάρος ισάριθμων πολιτών και δυο κλοπές σε περίπτερο και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.