Δυσκολίες δημιουργεί ο κοινός παρατηρητής στους αγώνες του τοπικού

Η απόφαση της ΕΠΣΔ να ορίζεται κοινός παρατηρητής αγώνα-διαιτησίας στη Β’ κατηγορία απαλλάσσει μεν τα σωματεία από ένα επιπρόσθετο έξοδο, αλλά από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως επηρεάζει την κρίση των ανθρώπων που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των διαιτητών.

 Οι παρατηρητές διαιτησίας, οι οποίοι αναλαμβάνουν στα περισσότερα παιχνίδια της κατηγορίας και το ρόλο του παρατηρητή αγώνα, είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα πέραν του ανεπαρκούς οπτικού πεδίου που έχουν, πολλές φορές να χάνουν φάσεις λόγω της υποχρέωσης να ασκήσουν ταυτόχρονα καθήκοντα παρατηρητή του παιχνιδιού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η παραπάνω δυσκολία έχει ήδη συζητηθεί στις τάξεις των διαιτητών και επί της ουσίας, τα σωματεία έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο μεγαλύτερο κόστος ενός εντός έδρας αγώνα και την πιθανότητα να μην δικαιωθούν για ένα λανθασμένο σφύριγμα.

 Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να καταθέτει στην ΕΠΣΔ αίτημα για τον ορισμό παρατηρητή διαιτησίας, αναλαμβάνοντας το κόστος.