Καταγγελία για το πιλοτάρισμα του Πάνου Καμμένου στον Πανορμίτη της Σύμης

«Επίθεση» στον υπουργό Άμυνας εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να βρίσκεται στη θέση του συγκυβερνήτη στρατιωτικού ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ, κατά την προσγείωσή του σε προβλήτα, στη Σύμη, όπου ως γνωστόν βρέθηκε την Τρίτη.

Όπως καταγγέλλει ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης, ο ΥΕΘΑ παραβιάζει τους κανόνες ασφαλείας πτήσεων παριστάνοντας τον συγκυβερνήτη.
«Για ακόμη μια φορά, ο κ. Καμμένος προκαλεί, επιλέγοντας να μετακινηθεί με τρόπο που δεν αρμόζει σε Υπουργό Εθνικής Άμυνας», εξηγεί ο κ. Δαβάκης, που επισημαίνει ότι ο Πάνος Καμμένος «οφείλει να γνωρίζει πως η ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν του δίνει το δικαίωμα να παραβιάζει τους κανόνες ασφαλείας των πτήσεων στρατιωτικών ελικοπτέρων ούτε, περισσότερο, να παριστάνει ο ίδιος το συγκυβερνήτη».
Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης σημειώνει πως το δίπλωμα χειρισμού μικρών ελικοπτέρων που διαθέτει ο υπουργός, δεν του παρέχει την πιστοποίηση για να πετά στρατιωτικά ελικόπτερα.