Στάγκας: το νησί βρίσκεται σε μαύρο χάλι

«Το νησί βρίσκεται σε πάρα πολύ κακό χάλι», όσο αφορά το θέμα της καθαριότητας, τόνισε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Στέργος Στάγκας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στάγκας αναφέρθηκε στο θέμα της καθαριότητας που υπάρχει στο νησί μας και μεταξύ άλλων επισήμανε ότι: «Δυστυχώς το νησί, το οποίο επισκέπτομαι τις κοινότητες σε αρκετά συχνά διαστήματα βρίσκεται σε πάρα πολύ κακό χάλι.

Το ίδιο συμβαίνει βεβαίως και στην πόλη του Δήμου Ρόδου, την Ιαλυσό, Κρεμαστή, Καλλιθέα, Αφάντου, Αρχάγγελο αλλά και στα μικρότερα χωριά που επισκέπτομαι συχνά και βλέπω το πρόβλημα της καθαριότητας.»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα του διαγωνισμού καθαριότητας, όπου έχει ξεκαθαρίσει την θέση του όπως λέει στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προηγούμενη δημοτική αρχή στο διαγωνισμό τους τέως Δήμου Ιαλυσού, είχε προβεί σε έναν διαγωνισμό της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου ετησίως, όπου η πρόταση που είχαν κάνει απέτυχε και δεν συνεχίστηκε.

Ειδικότερα, η πρόταση που είχε κάνει τότε η δημοτική αρχή αφορούσε 13 εκατ. σύνολο από τρία  χρόνια επί τέσσερα εκατομμύρια περίπου τον χρόνο με δικαίωμα παράτασης για άλλα 13 εκατομμύρια, δηλαδή σύνολο 6 χρόνια.  Ο διαγωνισμός εκείνος αποκαλούνταν «φιάσκο», λόγω των γνωστών προβλημάτων που αφορούσε τις εγγυητικές τράπεζες της Γκαντιάς, μη αναγνωρισμένα και βεβαίως με τους πλασματικούς πλαστούς ισολογισμούς εκείνης της περιόδου.
Ωστόσο, η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, ξανά ψήφισε να γίνει ένας νέος διαγωνισμός για 3+1 χρόνια περίπου και η έναρξη της σύμβασης θα είναι από 1 Ιανουαρίου.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Στάγκας σημείωσε ότι:
«Εκεί τους ανέφερα ότι δεν υπάρχει περίπτωση από 1 Ιανουαρίου να υπάρχει για τέτοιου είδους διαγωνισμός σύμβαση και βεβαίως γνωρίζουμε όλοι μαζί με τα άλλα προβλήματα ότι ναι δεν υπάρχει περίπτωση η 1η  Ιανουαρίου να ξεκινήσει ένας τέτοιος διαγωνισμός, για αυτό το λόγο τους είπα να προχωρήσουνε την διαδικασία τόσο με το υπάρχον προσωπικό και να είναι ετοιμοπόλεμοι και το καλύτερο θα ήτανε, όπως έγινε από τον προηγούμενο διαγωνισμό από την προηγούμενη δημοτική αρχή να γίνει ο ίδιος, ο οποίος έχει τα ίδια στάνταρ και έχει ξαναπεράσει από ελεγκτικό συνέδριο.   
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και βλέπουμε τα προβλήματα γιατί είπαμε και ότι η σεζόν του 2017 θα έχει τα αποτελέσματα δεινά και οικτρά για τον τόπο μας, όπως είχαμε αυτά του 2016.»