Στα... κάγκελα οι αγρότες της Νότιας Ρόδου

Να λάβει η πολιτεία συγκεκριμένα μέτρα, σε πρακτικό και όχι σε θεωρητικό επίπεδο για να προστατευτούν οι κόποι και η σοδειά τους, ζητούν οι γεωργοί της Νότιας Ρόδου, οι οποίοι το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας συγκαλούν έκτακτη συγκέντρωση στο Γεννάδι, προκειμένου να εξετάσουν πλέον συγκεκριμένα μέτρα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Μιλώντας χθες στη ΡΟΔΙΑΚΗ, επαγγελματίες αγρότες από την περιοχή της Απολακκιάς,  εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι τεράστιες καλλιέργειες υφίστανται σχεδόν κάθε βράδυ ζημιές, από την επέλαση των κοπαδιών από τα ελάφια.


Οι ίδιοι μάλιστα, απέστειλαν στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» φωτογραφίες από χωράφι 18 στρεμμάτων στην Απολακκιά το οποίο ήταν φυτεμένο με πατάτες,  όπου χθες τα ξημερώματα «λεηλατήθηκε» από κοπάδι ελαφιών!
«Η κατάσταση δεν πάει άλλο – είπαν οι κάτοικοι της Απολακκιάς στη Ροδιακή. 

Η καταστροφή που έγινε στο συγκεκριμένο  χωράφι με πατάτες είναι ανυπολόγιστη. Έξοδα, κόποι και αγωνίες πολλών εβδομάδων, εξαφανίστηκαν μέσα σε μια νύχταΗ καταστροφή που έγινε στο συγκεκριμένο χωράφι με πατάτες είναι ανυπολόγιστη. Έξοδα, κόποι και αγωνίες πολλών εβδομάδων, εξαφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα

Κι εμείς αγαπάμε περισσότερο από τον καθένα αυτά τα ζώα  μια και ζούμε μαζί τους εδώ και δεκαετίες. Τα καμαρώνουμε και χαιρόμαστε να κυκλοφορούν στα δάση μας. Όμως το πρόβλημα πλέον αγγίζει άλλες διαστάσεις.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες. Πάνε στράφι, έξοδα, κόποι, αγώνας και αγωνίες. Τι άλλο πρέπει δηλαδή να πούμε σε αυτούς που πρέπει να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν όσους ανθρώπους ακόμα απέμειναν στη Ρόδο να ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα;»

Μέσα σε μια νύχτα, ένα ολόκληρο χωράφι με πατάτες , έγινε τροφή  σε κοπάδι ελαφιών. Τα ίχνη που άφησαν πίσω τους δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Οι αγρότες στη Νότια Ρόδο βρίσκονται στα... κάγκελα  και ζητούν από την πολιτεία να προστατεύσει επιτέλους την παραγωγή και τον κόπο τους.Μέσα σε μια νύχτα, ένα ολόκληρο χωράφι με πατάτες , έγινε τροφή σε κοπάδι ελαφιών. Τα ίχνη που άφησαν πίσω τους δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Οι αγρότες στη Νότια Ρόδο βρίσκονται στα... κάγκελα και ζητούν από την πολιτεία να προστατεύσει επιτέλους την παραγωγή και τον κόπο τους.