Αντιμνημονιακό μέτωπο προτείνει ο Λαφαζάνης

Το μήνυμα για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου που θα αποτελείται από όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας και το οποίο θα κατέβει ενωμένο στις εκλογές «και θα σπάει το μνημονιακό τοίχος», είναι η πρόταση της «Λαϊκής Ενότητας» (ΛΑΕ) που κατέθεσε, χθες από τη Ρόδο, ο Πρόεδρός της κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο τελευταίος, βρέθηκε στη Ρόδο για να μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το κόμμα χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο «Mediterranean» και θα παραμείνει εδώ μέχρι και αύριο Κυριακή 13 Νοεμβρίου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε δριμεία κριτική εναντίον της κυβέρνησης και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς και τη στάση του σε διάφορα θέματα με προεξάρχον αυτό της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), το οποίο χαρακτήρισε ως μεγάλο ατόπημα της «συναινετικής μνημονιακής τάξης».

Δήλωσε συγκεκριμένα «Αναφέρομαι στη συναίνεση η οποία επιδιώχθηκε για να δούμε το νέο ΕΣΡ, του οποίου η σύνθεση ψηφίστηκε από κοινού, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αυτά είναι τα…μνημονιακά συνεταιράκια της χώρας»!

Μάλιστα, χαρακτήρισε «έκτρωμα» το νέο ΕΣΡ, λέγοντας ότι αυτό που θα κάνει, θα είναι να επιβεβαιώσει ότι το τηλεοπτικό τοπίο θα το διαμορφώνουν και θα κυριαρχούν τα μεγάλα και τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας και αυτό έχει ζημιώσει την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. «Αυτό το αναξιόπιστο, παρηκμασμένο τηλεοπτικό σκηνικό έχει τεράστιες ευθύνες για τα χάλια της χώρας!», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της ΛΑΕ, είπε στη συνέχεια ότι, η εξέλιξη αυτή, υπήρξε για την κυβέρνηση ένα Βατερλό, διότι «προσπάθησε να κάνει την δική της διαπλοκή με τις αδειοδοτήσεις και με τις απαράδεκτες διαδικασίες που ακολούθησαν. Ηττήθηκε κατά κράτος και η παλιά τηλεοπτική ολιγαρχία με όχημα τη Νέα δημοκρατία κατήγαγε μία νίκη απέναντι στην κυβέρνηση με θύμα τον τόπο και το λαό», είπε και συμπλήρωσε:  « Πρέπει ν’ αλλάξει η δημόσια τηλεόραση και να μην είναι μία μονοκομματική μνημονιακή κυβερνητική ντουντούκα και πρέπει στο τοπίο των μη κρατικών καναλιών να μην επιτρέπεται να κυριαρχούν άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Είπε, ακόμη, ότι οι δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ απωθούν τους λαούς σε όλο τον κόσμο και όπου κάνουν την προπαγάνδα τους, αποτυγχάνουν.

Για τις εκλογές
Ερωτηθείς ο κ. Λαφαζάνης πότε βλέπει εκλογές, δήλωσε ότι πιστεύει πως η χώρα πρέπει να πάει όσο το δυνατόν συντομότερα σε εκλογές αλλά δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα γίνουν.

Ειδικότερα, είπε: «Βεβαίως πρέπει να πάμε σε εκλογές και να πάμε όσο το δυνατόν συντομότερα και θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές χωρίς το εκλογικό έκτρωμα του μπόνους των 50 εδρών. Πρέπει να πάμε σε εκλογές αλλά αυτό που είναι πιο απαραίτητο, είναι να διαμορφωθεί τώρα ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα για ν’ αποτινάξει το μνημονιακό ζυγό από τη χώρα και τη νέα μνημονιακή κατοχή που όλοι βιώνουμε. “Όλοι στους δρόμους, γενικός ξεσηκωμός” είναι δική μας έκκληση, το δικό μας μήνυμα από τη Ρόδο. Όπως το δικό μας μήνυμα είναι μία μεγάλη ενότητα, ένα μεγάλο μέτωπο, κοινωνικό και πολιτικό, όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα κατέβει ενωμένο στις εκλογές και θα σπάει το μνημονιακό τοίχος».

Ο Πρόεδρος της ΛΑΕ είπε, επίσης, ότι δεν…βλέπει ορίζοντα μακροημέρευσης αυτής της κυβέρνησης και τόνισε: «Αυτή η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει μέσα στην κοινωνία, δεν βρίσκει ανταπόκριση, είναι μία κυβέρνηση της καταστροφής, σπρώχνει τον τόπο από το κακό στο χειρότερο, δεν μπορεί να έχει μέλλον. Και βεβαίως δεν είναι το θέμα να αντικατασταθεί αυτή η κυβέρνηση από τον ακραία νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη. Δεν είναι διέξοδος αυτό, είναι διαιώνιση του προβλήματος.  Επομένως η λύση είναι να βαδίσει αντιμνημονιακά ο τόπος και αυτό που προέχει είναι να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε για ν’ ανατρέψουμε αυτή τη κυβέρνηση και το μνημονιακό καθεστώς».

Απομείωση χρέους ίσον 4ο μνημόνιο
Ερωτηθείς, ο κ. Λαφαζάνης σχετικά με τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους και αν θα έχουμε 4ο μνημόνιο στην χώρα, δήλωσε: «Δεν βλέπω ότι θα υπάρξουν συζητήσεις για τη μείωση του χρέους πριν το 2018. Όταν μιλάμε για συζήτηση της μείωσης του χρέους, μιλάμε για μία κοροϊδία, διότι δεν θέλουν να μειώσουν το χρέος, θέλουν να το επιμηκύνουν. Να επιμηκύνουν δηλαδή την αποικία χρέους που λέγεται Ελλάδα, να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς και αν μπορέσει να γίνει δυνατό να μειωθούν κατά τι τα επιτόκια. Αυτό, όμως, δεν απαντά στο πρόβλημα του χρέους που έχει η Ελλάδα και βεβαίως το ΔΝΤ αλλά και η τρόικα, οποιαδήποτε συζήτηση για την απομοίωση του χρέους, με αυτήν την έννοια που σας λέω, θα τη συνδέσουν και με 4ο μνημόνιο. Θα έχουμε δηλαδή και 4ο μνημόνιο στην Ελλάδα»!

Και, συνοψίζοντας, είπε: «Επομένως, είναι βέβαιο το 4ο μνημόνιο. Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα φαύλο κύκλο ατέλειωτο, που έχει μία μόνο απάντηση: Να ακυρώσουμε όλα τα μνημόνια, να τελειώσουμε με τη μνημονιακή υποδούλωση, να μπει η χώρα μας σε ένα καινούργιο δρόμο, που συνεπάγεται ότι θα είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την επιλογή του εθνικού νομίσματος και της σύγκρουσης με την Ε.Ε.»

Ο Πρόεδρος της ΛΑΕ επανέλαβε την πάγια θέση τους ότι «το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή, είναι η βιώσιμη λύση», είπε ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει η Ε.Ε., ενώ σχολίασε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών ως εξής: «Οι αμερικανικές εκλογές έδωσαν ένα πλήγμα στην παγκοσμιοποίηση, ανεξάρτητα αν αυτό κατευθύνθηκε στις κάλπες του Τραμπ, ο οποίος βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και μάλλον έχει μία ξενοφοβική ρητορική, η οποία είναι επικίνδυνη». Και κατέληξε λέγοντας:

«Άρα, η Ελλάδα δεν έχει καμία προοπτική να υποστηρίζει να είναι μέσα και να ακολουθεί αυτήν την Ε.Ε. Δεν είναι καμία προοπτική, όταν είναι αρωγός της παγκοσμιοποίησης.  Άλλωστε, ξέρετε ότι η Ελλάδα με τη δραχμή ήταν σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι είναι τώρα με το ευρώ.  Γι’ αυτό, η πρόταση μας είναι μία πρόταση βιώσιμη, ελπίδας, με προοπτική, παρ’ ότι έχει τις δυσκολίες της. Άλλωστε, δεν υπάρχει ανθόσπαρτος δρόμος για να φύγουμε από την κρίση»…