Τρία χρόνια με αναστολή σε 25χρονο για κλοπές

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με 25χρονο συμπατριώτη του είχαν διαπράξει πέντε κλοπές στην περιοχή μας.

Ο 25χρονος έχει ήδη δικαστεί για την υπόθεση αυτή τον Μάρτιο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, όπου και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών για συνολικά 9 διαρρήξεις που κατηγορούνταν ότι είχε διαπράξει. Στις πέντε από αυτές φέρεται να εμπλέκεται και ο Αλβανός που δικάστηκε προχθές καθώς διέφευγε της σύλληψης και όταν εντοπίστηκε παραπέμφθηκε σε δίκη.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Έλλης Πισσα έκρινε ένοχο τον Αλβανό και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 8 Ιουνίου 2009 ο Αλβανός με τον 25χρονο συγκατηγορούμενο του αφαίρεσαν από άγνωστο άτομο το χρηματικό ποσό των 29 ευρώ, ενώ το ίδιο έπραξαν και στις 11 Ιουνίου 2009 επίσης από άγνωστο άτομο από το οποίο και πήραν άλλα 25 ευρώ.

Οι δύο δράστες στις 13 του ίδιου μήνα αφαίρεσαν το τσαντάκι από ημεδαπό το οποίο περιείχε 500 ευρώ, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, άδεια οδήγησης, πιστωτικές κάρτες, δύο κλειδιά αυτοκινήτου, ένα κινητό τηλέφωνο, μία φωτογραφική μηχανή με τη θήκη της κ.α.

Επίσης την ίδια μέρα αφαίρεσαν από δύο άγνωστους άνδρες το ποσό των 37 και 40 ευρώ αντίστοιχα.