Προφυλακίστηκε ο τσιγγάνος που κατηγορείται για δέκα κλοπές

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 23χρονος αθίγγανος που μαζί με τον αδελφό του και ένα ακόμη ομόφυλο του κατηγορείται για τη διάπραξη δέκα κλοπών σε διάφορα σπίτια σε χωριά της Ρόδου από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ!

Η υπόθεση αποτελεί μία επιτυχία του προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, και εξιχνιάστηκε στις 9 Νοεμβρίου 2016 το βράδυ με την σύλληψη του 23χρονου και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη, ενώ οι άλλοι δύο αθίγγανοι διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται. Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 23χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Η υπόθεση απασχολούσε το τελευταίο διάστημα το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, αστυνομικοί του οποίου και αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους εντόπισαν τους τρεις κατηγορουμένους τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν κατοικία στην Κρεμαστή Ρόδου και μετά από πεζή καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν τον 23χρονο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχείων που προέκυψαν διαπιστώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας ως ομάδα εντόπιζαν κατοικίες από τις οποίες οι ένοικοι απουσίαζαν και αφού τις παραβίαζαν, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή κ.α..

Από την ανάλυση της εγκληματικής τους δραστηριότητας διακριβώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα 16 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2016 διέπραξαν συνολικά δέκα διαρρήξεις-κλοπές σε κατοικίες, από τις οποίες πέντε στην Ιαλυσό, τέσσερις στην Κρεμαστή και μια στην Παστίδα Ρόδου.

Εκτιμάται ότι, η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπικό έγγραφο του κατηγορουμένου είχε εντοπιστεί σε σπίτι το οποίο διέρρηξε, το οποίο και βρήκαν οι αστυνομικοί, αρχίζοντας να διερευνούν την υπόθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε στην κα Ανακρίτρια Ρόδου.