Συμμετοχή του Δημήτρη Γάκη στις εκδηλώσεις αδελφοποίησης του Δήμου Χάλκης στην Καστοριά

Συμμετοχή του Δημήτρη Γάκη στις εκδηλώσεις αδελφοποίησης του Δήμου Χάλκης στην Καστοριά

Συμμετοχή του Δημήτρη Γάκη στις εκδηλώσεις αδελφοποίησης του Δήμου Χάλκης στην Καστοριά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 332 ΦΟΡΕΣ

Στις λαμπρές εκδηλώσεις αδερφοποίησης του Δήμου Χάλκης με το Δήμο Καστοριάς παρευρέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, την Παρασκευή 11.11.2016.

Η τελετή της αδερφοποίησης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου, στη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Καστοριάς. Τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό των παρευρισκομένων κέρδισε η πολυπληθής αντιπροσωπεία από τη Χάλκη, που με επικεφαλής το Δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Πατρό συμμετείχε στην παρέλαση, στολίζοντας με τις πανέμορφες τοπικές ενδυμασίες την εκδήλωση.

Η παρουσία των Δωδεκανησίων στην παρέλαση έδωσε ένα ξεχωριστό τόνο λαμπρότητας στην εκδήλωση και κέρδισε το έντονο χειροκρότημα των κατοίκων και των επισκεπτών της Καστοριάς.

Σήμερα Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδερφοποίησης του Δήμου Χάλκης με το Δήμο Νεστορίου και την Κυριακή 13.11.16, θα πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις για την ηρωική θυσία του Δωδεκανήσιου Υπολοχαγού Αλέξανδρου Διάκου στην Πίνδο την 1η Νοεμβρίου 1940, από τους ακριτικούς Δήμους Καστοριάς και Νεστορίου, την Π.Ε. Καστοριάς και το Δήμο Χάλκης, τόπο καταγωγής του ήρωα αξιωματικού. Η τελετή θα γίνει στον τόπο θυσίας του Αλ. Διάκου, το χωριό Ζούζουλη Καστοριάς.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στην Καστοριά, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Οι επίσημες εκδηλώσεις «αδελφοποίησης» σήμερα και αύριο στη Καστοριά, με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών της Χάλκης, που συμβάλουν με το δικό τους στίγμα στη δικτύωση μεταξύ των ακριτικών Δήμων, επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι οι συναντήσεις «αδελφοποίησης των Δήμων της Καστοριάς, του Νεστορίου και της Χάλκης» με συνδετικό κρίκο την ιστορία, τον ήρωα Δωδεκανήσιο αξιωματικό ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΙΑΚΟ, που έπεσε μαχόμενος το 1940 στα βουνά της Πίνδου, αποτελεί το επιστέγασμα ανταλλαγών και σχέσεων που ξεπερνούν το πνεύμα μιας ακόμα συνεργασίας.

Οι τελετές αυτές, επισημοποιούν τη σχέση ενός νησιωτικού και δύο ορεινών Δήμων, που επιθυμούν την ενδυνάμωση των ήδη φιλικών δεσμών τους και την αναζήτηση - από κοινού – εργαλείων και μηχανισμών αλληλεγγύης, όπως ο εθελοντισμός, οι οργανώσεις των πολιτών και η ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των περιοχών τους.

Συγχαίρω τους συντελεστές των εκδηλώσεων και τους βεβαιώνω, ότι θα συνεχίζω να στηρίζω την αξιέπαινη και πρωτοπόρα συνεργασία αδελφοποίησης ορεινών νησιωτικών Δήμων, μια περίπτωση δικτύωσης πόλεων που μπορεί – και πρέπει - να αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προβάλλοντας τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και την απόφαση των δύο κοινοτήτων με διαφορετικά «γεωμορφολογικά» χαρακτηριστικά, να λειτουργήσουν με κοινή ευρωπαϊκή προοπτική.»

Διαβάστε ακόμη

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου ΚΕΠ Χάλκης

Σημαντικό έργο για την εξοικονόμηση και διασφάλιση ποιότητας νερού πραγματοποιείται στη Χάλκη

City Οn Halki Pass-Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία

Ομιλητής στο Πανεπιστήμιο της Σιένα ο Δήμαρχος Χάλκης, Φραγκάκης Ευάγγελος

Άγγελος Φραγκάκης: Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία -Τι αφορά το City On Halki Pass