Συνάντηση ΔΚΜ με σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Στα πλαίσια, σειράς επαφών της παράταξης ΔΚΜ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, με θεσμικούς φορείς της Δωδεκανήσου, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Αναλυτικότερα από πλευράς της παράταξης ΔΚΜ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ παρευρέθησαν ο εκρόσωπος της παράταξης Αντώνης Γιαννικουρής και ο Γιώργος Σάββενας (αμφότεροι αρχιτέκτονες μηχανικοί), ενώ τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Περνάρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκε η ανάγκη συμβολής του ΤΕΕ Δωδ/σου στη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου άμεσης συνεργασίας και συλλογικότητας μεταξύ όλων των ειδικοτήτων των μηχανικών, μέσα από το οποίο θα ακούγονται και θα συνδιαμορφώνονται προτάσεις και δράσεις.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι το ΤΕΕ θα πρέπει να συσπειρώνει, να συνεργάζεται και να αντιμετωπίζει τους επιμέρους Συλλόγους Μηχανικών ως άμεσους συνεργάτες και ζωτικά κύτταρα του ιδίου του φορέα.

Από την πλευρά του ο ΣΑΔ τόνισε τα ιδιαίτερα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αρχιτεκτόνων και γενικότερα των μηχανικών την τρέχουσα περίοδο και την ανάγκη επίλυσής τους μέσα από ένα συντονισμένο, δυναμικό και στρατηγικό πλαίσιο ευρείας συνεργασίας.

Αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα μεγάλο και πολυδιάστατο φάσμα της αρχιτεκτονικής επιστήμης, ενώ αντίστοιχα ανέλυσε τις πτυχές του πολύπλευρου υλοποιημένου έργου του ΣΑΔ, εστιάζοντας στους μελλοντικούς του στόχους. Αναφέρθηκε στις έννοιες Παιδεία, Τουρισμός και Περιβάλλον, οι οποίες δεν γίνεται να μην εξελίσσονται συντονισμένα με την Αρχιτεκτονική στον τόπο μας.

Τέλος, έγινε αναφορά και στην ταυτόχρονη έλλειψη αρχιτεκτονικής παιδείας στις μέρες μας, με τις αντίστοιχες συνέπειές της, ενώ συζητήθηκαν ενδεχόμενοι κοινοί άξονες δράσης.

Η ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, δεσμεύτηκε προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής και άμεσης συνεργασίας, προκειμένου να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα και να δοθεί μια νέα πολύπλευρη διάσταση στο ΤΕΕ Δωδ/σου.