Εκδήλωση την Κυριακή στη Ρόδο για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης θυμάτων και τροχαίων δυστυχημάτων, θα πραγματοποιήσει η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, την Κυριακή 20 Νοέμβρη, στο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 20:00.

Πρόκειται για μία Επιμνημόσυνη Δέηση – Κατανυκτική συναυλία, με τίτλο «Χρώμα Λουλουδιών-Ήχος Ανέμων», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και συμμετέχει ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ρόδου, η Μεικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ρόδου.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, όπου στο νησί μας ο αριθμός με τα τροχαία ατυχήματα  αυξάνεται συνεχώς, λόγω ευθύνης των οδηγών που οδηγούν με μεγάλη ταχύτητα ή μεθυσμένοι ή ακόμα και λόγω των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που υπάρχουν στο δρόμο, και για διάφορες άλλες αιτίες.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μνήμης για τα θύματα της ασφάλτου, η υποστήριξη των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων, η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των  θυμάτων, καθώς και η παρέμβαση φορέων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Για αυτό το λόγο, η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου έχει τοποθετήσει μερικά «θύματα» στην Πλατεία Κύπρου, όπου το καθένα έχει πάνω του ένα μήνυμα, όπως «Με σκότωσε ο ύπνος στο τιμόνι», «Με σκότωσε η διαφημιστική πινακίδα», « Με σκότωσε και με εγκατέλειψε στο δρόμο», αυτά δηλαδή που προκαλούν… τον θάνατο στο δρόμο.

Στόχος της τοποθέτησης των «ψεύτικων θυμάτων» στην πλατεία, είναι να ευαισθητοποιηθούν οι οδηγοί ή οι μη οδηγοί, ώστε να αλλάξουν συμπεριφορά και να σταματήσουν να σκοτώνονται οι άνθρωποι στην άσφαλτο.  Όλα αυτά τα μηνύματα συμβάλουν στην ενημέρωση του κοινού που τα διαβάζει, να ευαισθητοποιηθεί, να προσέχει στο δρόμο και ειδικά στα νέα παιδιά, που δεν έχουν τόσο την αίσθηση του φόβου και την σωστή συμπεριφορά στον δρόμο.

Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την οδική ασφάλεια, ενώ παρέχει σε μόνιμη βάση, νομική, ιατρική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη στα θύματα και πιστεύει πως αυτή η δραστηριότητα θα βοηθήσει στο να αλλάξει η συμπεριφορά των οδηγών στο δρόμο.

Από την Παγκόσμια Μνήμη λοιπόν, στην Παγκόσμια Δράση, η ΕΥΘΥΤΑ με σύνθημα «Πρόσωπα Ναι… Όχι αριθμοί, Αόρατοι Ναι.. Ανύπαρκτοι Όχι»,  οργανώνει μία εκδήλωση ευαισθησίας, με αφορμή την παγκόσμια μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου, ώστε να μειωθούν πια τα ατυχήματα στο νησί μας.